Ozan Bingöl, Vergilere ve Maaşlara Ne Kadar Zam Geleceğini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ozan Bingöl, Vergilere ve Maaşlara Ne Kadar Zam Geleceğini Açıkladı

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, yeni yılda maaşlara ve vergilere ne kadar zam geleceğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Çalışma Hayatı 22 Ekim 2024 13:30 0
Ozan Bingöl, Vergilere ve Maaşlara Ne Kadar Zam Geleceğini Açıkladı

Ozan Bingöl, maaşlara ve vergilere ne kadar zam geleceğini açıkladı.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, birçok kesim yeni maaş zamlarını merak ediyor. Özellikle emekliler ve asgari ücretliler, yeni yılda maaşlara ne kadar zam yapılacağını araştırmaya devam ediyor. Konuyla ilgili Ozan Bingöl, yeni yılda maaşlara ve vergilere ne kadar zam geleceğini açıkladı. İşte Ozan Bingöl'ün tahminleri ve detaylar...

Ozan Bingöl'ün değerlendirmeleri şu şekilde:

Sözcü'de yer alan habere göre; Bingöl, "Vergi yükünün, bütçe açığının, faizlerin, cari transferlerin, kamu-özel işbirliği ödemelerinin arttığı ama gelirimizin düştüğü bir yıl daha yaşayacağız” dedi.

2025 yılı bütçesine göre gelirlerin 12.8 trilyon lira, bütçe giderlerin 14.7 trilyon lira olacağını belirten Ozan Bingöl, “Biz yurttaşlar 2025 yılında 12 trilyon 651 milyar lira vergi ödeyeceğiz ama anlaşılan o ki yine yetiremeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Bingöl, “Asgari ücret için vazgeçildiği belirtilen vergi istisna tutarındaki artış ile önümüzdeki yıl asgari ücretin yüzde 25 oranında zamlanacağı sonucuna ulaşıyoruz. Çünkü 2024 bütçesinde 677 milyar lira olan asgari ücret istisnasının toplam tutarı 2025 bütçesinde 853 milyar lira olarak öngörülmektedir” değerlendirmesini yaptı.

Vergiye Yüzde 45,4 Maaşlara Yüzde 25 Zam

Ozan Bingöl, “2025 yılı bütçe teklifinde yer alan personel gideri artışı da 2024 yılı gerçekleşme tahmini dikkate alındığında yüzde 25’ler civarında olmaktadır. Dolayısıyla 2025 yılında vergiler yüzde 45.4 oranında artarken asgari ücret ve maaşlar yüzde 25’ler civarında artacaktır” diye yazdı.

Sizce yeni yılda maaşlara ne kadar zam gelmeli? Görüşlerinizi yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç