Asgari Ücret İl İl Mi Belirlenecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücret İl İl Mi Belirlenecek?

Asgari ücretin il il belirlenmesi iddiasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklama yaptı. İşte haberin detayları...

Çalışma Hayatı 22 Ekim 2024 0
Asgari Ücret İl İl Mi Belirlenecek?

Asgari ücret il il mi belirlenecek?

Milyonlarca asgari ücretli yeni yılda yapılacak olan zammı ve gelişmeleri yakından takip ediyor. Son olarak gündeme gelen asgari ücretin il il belirlenmesi iddiasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamalarda bulundu. İşte Cevdet Yılmaz'ın yaptığı açıklamalar ve detaylar...

Asgari ücret zammı ile ilgili açıklama yapan Cevdet Yılmaz, asgari ücretin iller arasında farklı alım gücünün olduğunu vurguladı.

Cevdet Yılmaz'ın Açıklamaları:

Bütçede ücretlerle ilgili artış oranı konulmadığını hatırlatan Cevdet Yılmaz, "Memurlarla ilgili süreç belli kurala bağlanmış, toplu sözleşme çerçevesinde işliyor. Asıl merak edilen konu asgari emekli ücreti. Geldiğimiz noktada 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Asgari ücret kamunun tek başına belirlediği ücret değil. Üçlü mekanizma var. Metropollerde özellikle soruyorum 'Ne kadar ücret veriyorsunuz?' diye. Genelde asgari ücretin üzerinde bir noktaya gelmiş durumda" dedi.

Yılmaz, "Buradaki süreç müzakereler sonucunda şekillenecek. İl bazında farklı satın alma gücü olduğunu söyleyebiliriz. Yılsonunda müzakereler yapılacak, onun sonucunda şekillenecek. Hem reel ekonominin durumu hem sosyal dengeler hem de tarafların beklentileri görülerek denge içinde bir yaklaşım olacak." dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç