Zam oranını açıkladı: Elektrik ve doğalgaza zam iddiası
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zam oranını açıkladı: Elektrik ve doğalgaza zam iddiası

Son dakika haberi: Elektrik faturalarına zam geleceği açıklandı. İşte EPDK'nın gündemindeki zam miktarı.

Finans Magazin 28 Haz 2024 0
Zam oranını açıkladı: Elektrik ve doğalgaza zam iddiası

Son dakika haberleri... Elektriğe zam iddiası.

Elektrik fiyatlarına 1 Temmuz'dan itibaren bir zam yapılacağı iddia ediliyor. Uzun süredir zam gelmeyen elektrikte devlet sübvansiyon uyguluyor. Ancak artan maliyetler nedeniyle artık sübvansenin zor olduğu ve bir miktar zam yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Olycan Aydilek yaptığı son dakika açıklamasında elektriğe gelmesi planlanan zamma değindi ve, "Ankara'da enerji kulislerinde EPDK’nın, 1 Temmuz'dan geçerli elektriğe yüzde 38 düzeyinde zamma vize verdiği konuşuluyor. BOTAŞ’ın da gaza zam yapması gündemde" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamayı alıntılayan ZiraatBankası (E)Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank(E)Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, elektriğe getirilmesi beklenen zammı eleştirdi ve şu değerlendirmede bulundu:

"Asgari ücrete zam enflasyonu artırıyor,

Emekliye zam enflasyonu artırıyor ama elektriğe zam enflasyonu artırmıyor 

Neden acaba"

Doğalgaza da zam gelecek mi?

Henüz doğalgaza zam gelip gelmeyeceği bilinmiyor. 1 Temmuz saat 00.00'da EPDK ve BOTAŞ tarifelerini güncelleyecek. Zam hakkında açıklama geldiğinde haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç