Yurtdışı Çıkış Harcına Gelecek Olan Zam Erteleniyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yurtdışı Çıkış Harcına Gelecek Olan Zam Erteleniyor!

Meclise gelmesi beklenen yurtdışı çıkış harcına gelecek olan zam, erteleniyor. İşte haberin detayları...

Haberler 30 Haz 2024 0
Yurtdışı Çıkış Harcına Gelecek Olan Zam Erteleniyor!

Yurtdışı çıkış harcına gelecek olan zam erteleniyor.

Meclis kapanmadan yasalaşması beklenen vergi paketinde yer alan yurt dışı çıkış harcının artırılmasıyla ilgili çalışmaya yönelik tepkiler üzerine, yeni alternatifler masaya yatırıldı. Kamuoyunda ve AK Parti içinde, bu düzenlemeye karşı itirazlar yükseldi.

AK Parti’nin Meclis kapanmadan kanunlaştırmayı planladığı yeni vergi paketinde en çok tartışılan konulardan biri olan yurt dışı çıkış harcının artırılması konusunda farklı alternatifler gündeme geldi. Parti içinde harcın artırılmasına itiraz edenler oldu.

BELİRLİ KESİMLERİN MUAFİYETİ

Grup yönetimi ve ilgili bakanlıkların katıldığı toplantılarda, yurt dışı çıkış harcı miktarının artırılması durumunda özellikle öğrenciler, hac ibadeti için yurtdışına çıkanlar ve sınır ticareti yapanların muaf tutulması önerildi. Artırma düzenlemesinin ertelenmesi de gündeme geldi.

Mevcut düzenlemeye göre, yurt dışında oturma izni bulunanlar, ticari amaçla yük ve yolcu taşımaya yönelik kara, deniz, hava ve demir yolu araçlarında, yurt dışına çıkış sırasında fiilen mürettebat olan görevliler ve 7 yaşını

ERTELEME SEÇENEĞİ

Türkiye Gazetesi'ne göre, önerilerin önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında değerlendirileceği belirtildi. AK Parti kaynakları, “Yurt dışı çıkış harcının 3 bin liraya çıkacağı iddiası kesinlikle doğru değil. Bir artırım olacaksa, toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak bunu yapacağız. Şu anda 150 lira olan harç ekonomik gerçeklerle uyuşmuyor. Yapılacak değerlendirmelerden sonra bu düzenlemenin ekim ayına bırakılması da bir alternatif olabilir” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç