3 Çocuklu ve Dar Gelirli Ailelere Yeni Destekler Geliyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3 Çocuklu ve Dar Gelirli Ailelere Yeni Destekler Geliyor!

Hükümet, dar gelirli ve üç çocuklu ailelere yeni destekler vermeye hazırlanıyor. İşte haberin detayları...

Sosyal Yardımlar 30 Haz 2024 09:30 6
3 Çocuklu ve Dar Gelirli Ailelere Yeni Destekler Geliyor!

Dar gelirli ve üç çocuklu ailelere yeni destekler geliyor.

Dar gelirli ailelere yapılan sosyal yardımlar artık tek bir çatı altında toplanacak. Bunun yanında üç çocuklu ailelere, düşük faizli kredi ve vergi indirimi de geliyor.

Dar gelirli ailelere destek olmak isteyen hükümet, alacağı yeni kararla; yapılan sosyal yardımları tek bir çatı altında toplayacak. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliyet Bakanlığı’nın çalışmaları dahilinde sosyal yardım kriterleri netleştirilecek ve hiçbir kurum tarafından esnetilemeyecek.

Dar Gelirli Ailelere Yapılan Sosyal Yardımlar Artırılıyor

Emekli maaşı ve asgari ücretle geçimini sağlayan ailelere yapılan sosyal yardımlar artık daha fazla olacak. Kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, vergi indirimi ve ek birçok destek daha gelecek.

3 ÇOCUĞU OLANA VERGİ İNDİRİMİ VE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

AK Parti kaynakları “Belediyeden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alanlar var. Bunların tek elden yapılması gerekiyor. Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla artırılacak. Vatandaş devleti hissedecek. Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması, bu ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamalar hayata geçirilecek” değerlendirmesinde bulundu.

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Gün Önce
tabiki yersen
Ziyaretçi 2 Gün Önce
bende asgarî ücretle çalışıyorum ama hiç bir yardim alamıyorum hali vakti benden iyi olanlar destek alıyor ben anlamiyorum
Ziyaretçi 2 Gün Önce
ağam milletiyle dalga geçiyor
Ziyaretçi 2 Gün Önce
AGİ geri getirilmeli
Ziyaretçi 2 Gün Önce
sadakami veriyorsunuz