Sabah Gazetesi, asgari ücrete beklenen zammı açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sabah Gazetesi, asgari ücrete beklenen zammı açıkladı

Son dakika haberi: Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş, asgari ücrete beklenen zam aralığını açıkladı. İşte gelen açıklama.

Sabah Gazetesi, asgari ücrete beklenen zammı açıkladı

Son dakika: Sabah Gazetesi, asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen asgari ücret zammı açıklamasından sonra bir açıklama daha geldi ve Sabah Gazetesi, asgari ücrete yapılacak zam hakkında son bilgileri paylaştı.

İLK TOPLANTI 11 ARALIK'TA

1 Aralık'ta yapılacağı belirtilen asgari ücret toplantısı geçen gün ertelendi ve ilk toplantının 11 Aralık tarihinde yapılacağı öğrenildi. Asgari ücret toplantısında işçileri temsilen Türk İş, işvereni temsilen TİSK ve hükümeti temsilen Çalışma Bakanlığı yer alacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI: TEK ZAM OLACAK

Yüksek enflasyon nedeniyle son 2 yıldır asgari ücrete yılda iki defa zam yapılıyor. Geçen ay açıklama yapan Çalışma Bakanı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı, göstergelerin iyi gittiğini ve 2024 yılında ikinci bir zamma gerek kalmayacağını söyledi. Bu açıklamalardan sonra nihai karar dün açıklandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete tek seferlik zam yapılacağını söyledi.

SABAH GAZETESİ ZAMMI AÇIKLADI

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine baktığımızda 2024 yılında asgari ücretin yüzde 40 ile 50 arasında zamlanacağı, 15 bin 963 lira ile 17 bin 103 lira arasında bir rakam olacağını söyledi.

İŞ DÜNYASI: YÜKSEK ZAM ENFLASYON GETİRİR

İş dünyası yaptığı son açıklamalarda asgari ücret zammının enflasyona etkisinin olduğunu, yüksek bir zam yapılması durumunda bunun enflasyon olarak döneceğini söyledi. Sizce asgari ücret kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
Bu şartlarda 17,bin TL, nin altında olmamalı işveren tarafına bakılmadan tabi özel sektördeki işvereninde bu yapılan zamlar ile beraber piyasaya yansıtmaması lazım hükümet asgari ücrete zam yapdığı zaman gıda,dan tutunda pazar ürünlerine zamlı yansıtılmasını önlemeli, ki asgari ücrete yapılan zam etkisini göstersin yoksa asgari ücrete zam yapıldıktan sonra gıdadan pazara petrole herşey zam geldiği vakit işçinin aldığı ücret eriyor bi işe yaramıyor yani hükümet buna çare bulsun önce
Ziyaretçi 6 Ay Önce
25.000 bin olmalı asgari ücret en az çünkü ev kirası artı geçim geçim bile olmaz da idare eder. İşteeee