Sağlık Bakanlığı iller arası yer değiştirme duyurusu yayımlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı iller arası yer değiştirme duyurusu yayımlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve iller arası tayin başvurusu erişime açıldı.

Sağlık 26 Haz 2024 0
Sağlık Bakanlığı iller arası yer değiştirme duyurusu yayımlandı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı iller arası yer değiştirme duyurusu yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve iller arası tayin başvurusu erişime açıldı.

Sağlık Bakanlığı, 2024 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası duyurusu yayımladı. Tercih başvuruları 1 Temmuz 2024 Tarihi Saat 18.00'e kadar EKİP sistemi üzerinden alınacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME KURASI NE ZAMAN?

Yayımlanan takvime göre Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı iller arası yer değiştirme kurası 26 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek. Kura yeri ve saati daha sonra https://yhgm.saglik.gov.tr/ üzerinden ilan edilecek.

Yerleştirme sonuçları aynı gün Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/)

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvurular; ekteki takvim çerçevesinde https://ekip.saglik.gov.tr adresinden erişim sağlanan Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden giriş yapılarak yapılacak olup münhal kadrolar göz önünde bulundurularak en fazla on (10) tercih yapılabilecektir. Başvuru yapacak adaylar kura takviminde belirtilen tarihler arasında EKİP üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.

Ancak atanma tarihinden itibaren 2 (iki) aylık süre içerisinde yerlerine atanacak personelingöreve başlamaması halinde, ayrılışların bu süreyi geçirmeden yapılması sağlanacaktır.2. Birinci madde kapsamındaki kısıtlamaya tabi personel hariç olmak üzere 2024 Yılı HaziranDönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasında yerleştirilenlerinayrılışları atanma tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde yapılacaktır.

Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecektir. Ancak 30 (otuz) gün içerisinde ayrılamayacaklarınadair yasal mazeretlerini belgelendirmeleri halinde atamaları iptal edilmeyecektir. Yasalmazeretlerinin sona ermesine müteakip 10 (on) gün içerisinde ayrılışları sağlanacaktır.

3. Sağlık hizmetinin aksamaması ve etkili personel planlaması yapılabilmesi için kura sonbaşvuru tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ilde son atanma tarihinden itibaren fiilen en az2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir.

4. Devlet Hizmeti Yükümlüsü (DHY) olarak atanan personel için DHY’ sini tamamlamış olmakşartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır.

5. a) Bu kuraya müracaat edecek personel yalnızca iller arası tercih yapabilecektir.

b) Ancak halen kadrosunun bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atanan personelbulundukları ilde fiilen (2) iki yıl görev yapması ve kura son başvuru tarihi itibariyle beşyılı tamamlamaması şartıyla aynı il içinden de tercih yapabilecektir.Bu kapsamda tercih yapanların kadrosunun bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti ileatanmadıklarının tespiti halinde; halen bulunduğu ile yaptığı tercihler silinerek diğer tercihleri2dikkate alınacaktır. Kuraya sehven alınıp bulunduğu ile yerleşmesi halinde atamalarıyapılmayacak, atamaları yapılmış ise de iptal edilecektir.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç