Türkiye'nin Dört Bir Yanında Orman Yangını Çıktı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'nin Dört Bir Yanında Orman Yangını Çıktı!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yeniden Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınları çıkmaya başladı! İşte haberin detayları...

Haberler 29 Haz 2024 0
Türkiye'nin Dört Bir Yanında Orman Yangını Çıktı!

CİĞERLERİMİZ YANIYOR!

İzmir'in Menderes, Selçuk ve Çeşme ilçelerinde orman yangını çıktı. Menderes ilçesine bağlı Çamönü Mahallesi'nde tahliye anonsları yapılırken Selçuk ilçesinde çıkan yangının Aydın'ın Kuşadası ilçesine de sıçradığı bildirildi. Bursa, Karaman, Balıkesir, Kahramanmaraş yangınları ise kontrol altında.

İzmir'in Selçuk, Menderes ve Çeşme ilçelerinde peş peşe orman yangınları çıktı. Kentin farklı noktalarındaki yangınlara havadan ve karadan müdahale devam ederken Selçuk'taki yangının Aydın'ın Kuşadası ilçesine de sıçradığı bildirildi.

MENDERES

Menderes ilçesinde henüz tespit edilemeyen bir sebeple başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer aracı ile müdahale ediyor.

İzmir’de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter de görevlendirildi. Ekipler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

İLÇEDE BAZI EVLER TAHLİYE EDİLDİ

İzmir’in Menderes ilçesindeki orman yangını nedeniyle, Çamönü Mahallesi tahliye ediliyor. Jandarma, bölgede anonslar yaparak vatandaşların evlerini boşaltmalarını istedi.

ÇEŞME

İzmir Menderes'teki yangının ardından bir yangın da Çeşme'de başladı, otoban trafiğe kapatıldı.

Menderes ilçesinde çıkan, 5 uçak ve 13 helikopter olmak üzere toplam 18 hava aracının yer aldığı yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, bir yangın haberi de Çeşme’den geldi. Çeşme Germiyan Mahallesi’ndeki kırsal alanda çıkan yangına; 2 uçak ve 1 helikopter olmak üzere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

OTOBAN TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan, Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi’ndeki yol kenarında da yangın çıktı. Otluk alandaki yangın nedeniyle, İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Bu yangına da ekiplerin müdahalesinin sürdüğü öğrenilirken, uzun araç kuyrukları oluştu.

SELÇUK'TAKİ YANGIN KUŞADASI'NA SIÇRADI

İzmir'in Selçuk ilçesinde, çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormana da sıçrarken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Selçuk ilçesinin Pamucak mevkisinde, saat 17.00 sıralarında çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Dumanı görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 5 helikopter olmak üzere 9 hava aracı, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 5 dozerle müdahale etti. 

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son açıklamasında şunları kaydetti;

İzmir’de devam eden; Selçuk Menderes Torbalı Menemen Çeşme yangınlarına 11 uçak 27 helikopter 171 arazöz ve iş makinesi 972 personel sevk edildi. Yangının başladığı ilk andan itibaren #OrmanınKahramanları cansiparane mücadelesini sürdürüyor.

Öte yandan yangın, Aydın'ın Kuşadası'ndaki ormana da sıçrarken, ekiplerin alevlerle mücadelesi devam ediyor."

EDİRNE'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde tarlada çıkıp ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Demirköy köyü yakınlarında hasat edilmiş buğday tarlasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yakındaki ormanlık alana sıçradı. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

BİRÇOK İLDE ORMAN YANGINI

İzmir'in ardından Bursa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Karaman ve Edirne'de çıkan orman yangınları çıktı. Yangından müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç