Yıllarca kilo veremeyen kadın, bu yöntemle 2 yılda 72 kilo verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yıllarca kilo veremeyen kadın, bu yöntemle 2 yılda 72 kilo verdi

Oslo'da bir kadın, uyguladığı basit yöntemle 2 yılda 72 kilo verdi. İşte kadının uyguladığı o yöntem.

Sağlık 26 Ağu 2024 0
Yıllarca kilo veremeyen kadın, bu yöntemle 2 yılda 72 kilo verdi

Uzun yıllar diyet yapıp zayıflayamayan kadın, 2 değişiklik ile 2 yılda 72 kilo verdi.

Maria Kirkeland adlı kadın, 10 yıldan fazladır sürekli olarak kilo vermek, fit bir görünüme sahip olmak istiyordu. Önce diyete başlayan kadın, birkaç kilo verdikten sonra diyeti bozup yiyor ve kaybettiği kilonun iki katı kadarını alıyor ve daha şişmanlıyordu.

Oslo'da yaşamakta olan 37 yaşındaki kadın, bu döngüyü farklı bir yol ile kırdı. Kalori sayımı, proteinler ve güç antrenmanlarını öğrenen kadın, kısa sürede 2 yılda 72 kilo verdi.

Kilo vermeyi kolaylaştıran ilaçların yaygınlaşması, zayıflamayla ilgili algıları da değişyiriyor. Sağlıklı bir vücut ağırlığını sürdürmek için irade gücünden fazlasına ihtiyaç olduğu her geçen gün yayılırken kadın da bu ilaçları aldığını söyledi.

Tombul olması nedeniyle sürekli akran zorbalığı gördüğünü söyleyen kadın, "12 yaşıma geldiğimde mümkün olduğunca az yemeye başladım. Sonuçta kilo verdim ama aynı zamanda regl döngüm de altüst oldu" dedi.

Özellikle korona sürecinin kendisi için kırılma noktası olduğunu söyleyen kadın, "O dönemde kendimi kaybetmiştim. Çok ağır bir depresyondaydım. Çok yalnızlaşmıştım ve sanırım bu nedenle yemekle korkunç bir ilişkim oldu. Çok kötü besleniyordum ve evden neredeyse hiç çıkmıyordum" dedi.

Sürekli dondurma, çikolata ve yüksek kalorili yiyecekler tükettiğini söyleyen kadın, Temmuz 2022'de bir defa daha kilo vermeye karar verdiğini ve bu sefer farklı bir yöntem izleyeceğini söyledi.

TikTok üzerinde nitelikli kilo verme danışmanlarını takip etmeye başlayan kadın, "Söyledikleri onca şeyin ortak paydası şuydu: Mükemmel olmayın, sadece tutarlı olun" mesajını benimsediğini söyledi.

Kalori sayma konusunu araştıran ve yediğinden fazla harcamaya özen gösteren kadın, mutlaka kalori sayılmasının gerekmediğini, ancak bunun öneminin benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Yiyeceklerin besin değerlerini araştıran kadın, "Bu sayede tahmin yoluyla kilo vermeyi bıraktım. Kilo vermeye devam ederken ne kadar yiyebileceğimi gördüm. Önceden kilo vermeye çalıştığım zamanlarda çok fazla şeyi tahmin etmek zorunda kalırdım ve sanırım bu nedenle olması gerekenden az yiyordum. Bu da pes etmeme neden oluyordu çünkü çok acıkıyordum" dedi.

Kalori sayma uygulaması nedeniyle kilo verdikçe hedefi düşrmesine rağmen tok kaldığını ve hiç açlık hissetmediğini söyleyen kadın, bu şekilde kilo verdiğini söyledi.

Kalori saymaktan keyif alan kadın, özel günler ve tatillerde kalori saymaya ara verdiğini söyledi.

Başta yediği şeyleri yemeye devam eden kadın, daha sonra besleyici yiyeceklere yönelti ve protein tüketimine odaklandı.

Şimdi eskiye göre daha fazla sebze, balık ve yağsız et yediğini söyleyen kadın, "Daha çok su içiyorum, evde daha sık yemek pişiriyorum ve daha az işlenmiş gıda tüketiyorum" dedi.

Hiçbir yiyeceği hayatından tamamen çıkarmadığını söyleyen kadın, sevdiği şeyleri abartmadan yemeye devam ettiğini söyledi.

Bu dönemde tok durduğunu ve sonra güç antrenmanları yaptığını söyleyen kadın 2 yıllık sürede 72 kilo verdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç