SGK GSS Prim Borcu Ödenmezse Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK GSS Prim Borcu Ödenmezse Ne Olur?

SGK GSS borçları ödenmemesi durumunda ne olur? İşte olacakları haberimizde paylaştık. İşte detaylar...

Çalışma Hayatı 12 Eylül 2024 0
SGK GSS Prim Borcu Ödenmezse Ne Olur?

SGK GSS prim borçları ödenmezse ne olur?

Geçtiğimiz günlerde milyonlarca işsiz vatandaşa, SGK tarafından bir SMS gönderildi. Gönderilen SMS'te vatandaşların GSS prim borcu olduğu ve ödenmesi gerektiği söylenmişti. Sosyal medya üzerinden vatandaşlar, bu prim borcu için tepki göstermeye başladı. 

İşsiz olan milyonlarca vatandaş, bu borcun ödenmemesi durumunda ne olacağını araştırmaya başladı. SGK tarafından yapılan duyuruya göre, bu borçların ödenmemesi durumunda birçok işlemin başlatılacağı açıklandı.

GSS prim borcu olup olmadığını bilmeyenler için yapılan açıklamada, "Değerli sigortalımız, Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve yine e-Devlet üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır. Borcunuzu ödemiş olmanız halinde bu mesajı dikkate almayınız" ifadeleri yer aldı.

SGK GSS Prim Borcu Ödenmezse Ne Olur?

SGK verilen süre içerisinde bu borçların ödenmemesi takdirde,  ilk 3 aylık sürede her bir ay için yüzde 3 oranında gecikme cezası uygulanacağını açıkladı. Borcun bu süre içerisine yine ödenmemesi durumunda, banka hesaplarına bloke konulacağını açıkladı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç