Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları düştü: İşte aylık geri ödemesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları düştü: İşte aylık geri ödemesi

Bankaların ihtiyaç kredisinde düşüş oldu. Yaşanan düşüş ile birlikte kredi faizleri yüzde 3.69'a kadar düştü.

Bankalar 6 Eylül 2024 0
Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları düştü: İşte aylık geri ödemesi

İhtiyaç kredisi faiz oranları geriledi: İşte bankaların faiz oranları.

Bankaların güncel kredi faiz oranları açıklandı. Açıklanan güncel faiz oranlarına baktığımızda geçen haftalara göre faiz oranlarının düşmeye başladığı görülüyor. Peki kredi faiz oranları ne kadar? KRedi geri ödemeleri ne kadar? İşte gelen son dakika bilgileri.

MErkez Bankası tarafından açıklanan verilere baktığımızda haftalık para ve banka istatistiklerinde sektörün toplam mevduatı 29 Ağustos ile biten haftada önceki haftaya göre 1.9 milyar lira azaldı ve 17 trilyon 955 milyar 400 milyon liraya kadar düştü.

Mevduat ile ticari kredi faizlerinde ılımlı bir seyir görülürken ihtiyaç kredisi faizlerinde düşüş görüldü.

Aynı hafta 1 ila 3 arası vadeli ortalama bileşik TL mevduat faizi gerileyerek yüzde 59.3 oranında gerçekleşirken ticari kredi faizi de yüzde 59.7 olarak kaydedildi.

Aynı dönem ihtiyaç kredisi yedi haftada 5.7 puan geriledi ve yüzde 77.9 seviyesinden 72.2 seviyesine düştü.

Bankalardan 50 bin lira kredi çekmeki steyen vatandaşlara en düşk faizle kredi veren banka yüzde 3.59 oranında faizle kredi veriyor. 36 ay vadede 2893 lira ödeme yapılacak. Diğer bankaların faiz oranları ise yüzde 3.74 seviyesinde. Bu faiz oranı ile çekilecek kredinin aylık geri ödemesi 2968 lira seviyesinde. Toplam geri ödeme ise 106 bin lira seviyesinde.

Aynı şekilde 12 ay vade ile çekilecek 50 bin liralık kredinin aylık geri ödemesi 3.69 faizde 5576 lira, toplam geri ödeme ise 66 bin 922 lira seviyesinde.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç