Yusuf Tekin açıkladı: Öğretmenlik Meslek Kanunu değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yusuf Tekin açıkladı: Öğretmenlik Meslek Kanunu değişiyor

Öğretmenlik meslek kanunu değişiyor. Bunun için hazırlanan taslak düzenleme Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

Eğitim 30 Nisan 2024 0
Yusuf Tekin açıkladı: Öğretmenlik Meslek Kanunu değişiyor

Öğretmenlik meslek kanunu değişiyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında son dakika açıklaması. Bakan Tekin yaptığı açıklamada Öğretmenlik Meslek Kanun Taslağı'nı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında kurulan kurula sunduklarını söyledi.

Kurula sunulan düzenlemenin kısa süre içinde taslak üzerinde görüşmelerin başlayacağını, görüş ve önerilere göre taslak üzerinde revize yapacaklarını söyleyerek kısa sürede düzenlemenin meclis gündemine geleceğini söyledi.

Bakan Tekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, öğretmenlerin hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu düzenleyen kanun için 'Devrim niteliğinde' diyebiliriz. Anayasa Mahkemesi bu kanun ile ilgili bir iptal kararı verdi. İptalin ardından kanunun yeniden ele alınması gerektiğine karar verdik. Hazırladığımız taslak metnin başlıklarını vereceğim ama bunlara kurulda ilaveler, çıkarmalar olabilir. Kanun, öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak"

Uzman öğretmenlik için sürenin 5 yıla düşürülmesinin bu kapsamda düzeltilip düzeltilmeyeceği henüz açıklanmadı. Söz konusu düzenleme için müjde seçimlerden önce gelmiş, ancak düzenleme henüz hayata geçmemişti.

Düzenleme Cumhurbaşkanlığı'ndan geçtikten sonra kanun teklifi şeklinde meclise gönderilecek. Finans7 olarak teklif sürecini anbean takip ediyoruz. Düzenlemeden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamasını ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç