Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi halka arz oluyor: Talep toplama ne zaman, 1 lot kaç TL, katılım endeksine uygun mu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi halka arz oluyor: Talep toplama ne zaman, 1 lot kaç TL, katılım endeksine uygun mu?

Son dakika haberi: Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi halka arz onayı geldi. İşte gelen son dakika açıklaması ve hisse bilgileri.

Halka Arz 16 Mayıs 2024 22:47 0
Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi halka arz oluyor: Talep toplama ne zaman, 1 lot kaç TL, katılım endeksine uygun mu?

Özyaşar Tel ve Galvanizleme halka arz oluyor.

Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi tarafından yapılan son dakika açıklamasında halka arz başvurusunun onaylandığına yer verildi. Peki Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi talep toplama tarihleri belli oldu mu? Katılım endeksine uygun mu? 1 lot fiyatı kaç TL? Borsa kodu nedir?

ÖZYAŞAR TEL VE GALVANİZLEME KİMİN, NE İŞ YAPIYOR?

Şirket hakkında bilgiler şu şekilde verildi:

"Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş., 1973 yılında, Onursal Başkanımız Ahmet Çokyaşar tarafından kurulmuştur. Şirket, başta sıcak daldırma galvanizli tel olmak üzere, tel ve tel mamulleri alanında katma değerli ürünler üretmekte, enerji, altyapı, kablo, otomotiv, yapı, tarım, mobilya, ambalaj, beyaz eşya, çevre ve güvenlik sistemleri sektörlerine hizmet vermektedir.

Özyaşar Tel, Silivri tesisinde yıllık 120 bin tonun üzerinde üretim kapasitesine sahip olup, bağlı ortaklıkları ve iştirakleriyle* birlikte modern ve ileri teknolojiye sahip tesislerinde toplam 286 bin ton** üretim kapasitesiyle sektörün önde gelen sanayi şirketlerindendir. Özyaşar Tel nezdinde 400’ü aşkın çalışan görev alırken, bağlı ortaklıkları ve iştirakleri* dahil toplam 700’den fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir. Şirket, son 3 yılda ortalama 185 milyon dolarlık geliri ile Türkiye’nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu içinde, başta Avrupa, Orta Doğu ve Amerika’da yaklaşık 70 ülkeye yaptığı ihracat ile ilk 1000 ihracatçı firma arasında yer almaktadır.

Özyaşar Tel’in yönetim merkezi İstanbul’dadır. 30 bin m²’si kapalı, toplam 48 bin m² alan üzerine kurulu üretim tesisi ise Silivri Değirmenköy’de konumlanmıştır.

*Çokyaşar Halat, Çokyaşar Tel şirketleri Özyaşar Tel’in bağlı ortaklıklarıdır. CWI Arnavutluk, Özyaşar Tel'in iştirakidir.

**Özyaşar Tel, bağlı ortaklıkları ve iştirakinin toplam üretim kapasitesidir. Özyaşar Tel üretim tesisi 120 bin ton/yıl , Çokyaşat Tel üretim tesisi 96 bin ton/yıl, Çokyaşar Halat üretim tesisi 40 bin ton/yıl ,CWI Arnavutluk üretim tesisi 30 bin ton/yıl üretim kapasitesine sahiptir"

HALKA ARZ DETAYLARI

Sermaye Piyasası Kurulu bülteninde yayınlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

(1) Mevcut ortaklardan Çokyaşar Holding AŞ’nin sahip olduğu 6.240.000 TL, Derviş Ali ÇOKYAŞAR’ın sahip olduğu 780.000 TL ve Ömer ÇOKYAŞAR’ın sahip olduğu 780.000 TL nominal değerli olmak üzere toplam 7.800.000 TL nominal değerli (B) grubu pay halka arz edilecektir.

(2) Fazla talep gelmesi halinde mevcut ortaklardan Çokyaşar Holding AŞ’ye ait 4.160.000 TL, Derviş Ali ÇOKYAŞAR’a ait 520.000 TL ve Ömer ÇOKYAŞAR’a ait 520.000 TL nominal değerli (B) grubu payın ek satışı gerçekleştirilebilecektir.

(3) 1 TL nominal değerli paylar 28,00 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacaktır.

HALKA ARZ BÜYÜKLÜĞÜ NEDİR?

Özyaşar 85 milyon olan mevcut sermayesini 18 milyon 200 binlik bedelli sermaye artırımı ile 103 milyon 200 bine çıkaracak. Buna ek olarak 7 milyon 800 bin mevcut pay satışı ile 5 milyon 200 binlik ek satış olacak.

Toplamda 31 milyon 200 bin TL nominal değerli pay halka arz edilecek. 1 lot fiyatı 28 liradan halka arz olacak. Halka arz büyüklüğü ise 873 milyon 600 bin lira olacak.

TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Talep toplama tarihleri henüz belli değil. Ancak 22 Mayıs'ta talep toplamanın başlaması bekleniyor. Talep toplamadan haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç