Yılmaz Tunç tarih verdi: 9'da yer almayan konular 10. Yargı Paketinde olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yılmaz Tunç tarih verdi: 9'da yer almayan konular 10. Yargı Paketinde olacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 10. Yargı Paketi hakkında açıklama yaptı. Bakan'ın açıklamaları yazımızda.

Haberler 5 Tem 2024 1
Yılmaz Tunç tarih verdi: 9'da yer almayan konular 10. Yargı Paketinde olacak

9. Yargı paketinde yer almayan sorunlar, 10. yargı paketinde olacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı son dakika açıklamasında 10. yargı paketine değindi ve yeni yargı paketinde bazı düzenlemeler olacağını söyledi.

9. Yargı paketinde infaz düzenlemesi, denetimli serbestlik ve mükerrer suçlara düzenleme gelmesi beklenirken bunlar meclise gelen kanun teklifinde yer almadı. Bakan Tunç konu ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı

Bakan açıklamasında yeni düzenlemelerin geleceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Tabi yargı reformu strateji belgemiz ile ilgili çalışmalarımız son aşamada. İnsan hakları eylem planı ile ilgili çalışmalarımız da son aşamada.

Yeni insan hakları eylem planı ve yeni yargı reformu strateji belgesi, 2024 ve 2028 yıllarını kapsayacak şekilde yeniden düzenledik. Bunu yakın zamanda sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacak ve oradaki hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Son yargı belgesinin gerçekleşme oranı yüzde 70 civarında. İnsan hakları eylem planı ise yüzde 60 civarında. Gerçekleşmeyen hususlar da yeni belgelere alınacak ve o hedeflerden vazgeçmiş değiliz"

9'da olmayanlar 10. Yargı Paketinde olacak

Düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Bakan Tunç, "9. Yargı Pakeitne alamadığımız, toplumun ve uygulamanın beklediği, özellikle ceza muhakemesi kanunu ilgilendiren hem Türk Ceza Kanunu ilgilendiren düzenlemeler var. Onlar da yeni yasama döneminin başlarında 10. yargı paketinde elbette değerlendireceğimiz hususlar var" dedi.

Yeni yasama yılı ne zaman başlayacak? 10. Yargı Paketi ne zaman meclise gelecek?

31 Temmuz'da meclis tatile girecek ve 1 Temmuz'da yeni yasama yılı gelecek. Yeni yargı paketinin Ekim sonrası gündeme gelmesi bekleniyor. 10. Yargı Paketi sürecinden bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
360 ek gösterge ne oldu