Ünlü Ekonomist Erdoğan'ı işaret edip açıkladı: Asgari ücrete zam gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist Erdoğan'ı işaret edip açıkladı: Asgari ücrete zam gelecek

Ünlü ekonomist yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ek zam geleceğini söyleyerek tarih verdi. İşte gelen açıklama.

Çalışma Hayatı 2 Mayıs 2024 19
Ünlü Ekonomist Erdoğan'ı işaret edip açıkladı: Asgari ücrete zam gelecek

Son dakika: Asgari ücrete zam idiası geldi. Tarih verdi.

2024 yılında asgari ücrete ek zam yapılmayacağı konusunda Bakanlardan açıklama gelmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Geçen sene asgari ücret tespit komisyonu çalışmaları başladıktan sonra asgari ücretin tek sefer zamlanacağını söyleyen Erdoğan, seçim sürecinde ya da son dönemlerde bu konuya değinmedi. Buna dikkatleri çeken Şeref Oğuz, asgari ücrete ek bir zammın masada olduğunu söyledi.

BAKAN NE DEDİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son açıklamada asgari ücrete ek zammın gelmeyeceğini, sene başında belirlendiği gibi tek seferlik zam yapılacağını söyledi.

ŞEREF OĞUZ AÇIKLADI: İNİSİYATİF ERDOĞAN'DA

ÜNlü Ekonomist Şeref Oğuz yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret zammında kararın ne Mehmet Şimşek ne de Vedat Işıkhan'da olduğunu, asıl kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uhdesinde olduğunu, Erdoğan'ın ise bir zam planı olduğunu söyledi.

Şeref Oğuz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücrette artışı üçüncü çeyrekte bekliyorum. Eylül ayına bırakabilir. Şu hesapların yapıldığı yönünde kulis bilgilerine ulaştım; baz etkisiyle birlikte enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. Bu işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar"

Bu açıklamaya göre baktığımızda asgari ücretin Eylül civarında zamlanabileceği, bunun masada olduğu görülüyor. Sizce 17 bin 2 lira olan asgari ücret kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Gün Önce
25 bin olması lazım
Ziyaretçi 15 Gün Önce
bol keseden atın 25 35 diye patronunuz o parayı veremeyince ne yapacaksınız vermesi için herşeye zam gelmesi lazım asgari ücrete zam yerine herşeyin ucuzlaması lazım kafanız almıyor mu enflasyon başka türlü düşmez!
Ziyaretçi 15 Gün Önce
35 ile 40 bin olmalı. Enflasyon aldı başını gitti aldığımız maaşın da bir hükmü kalmadı.
Ziyaretçi 15 Gün Önce
27
Ziyaretçi 15 Gün Önce
25 bin