TAG otoyolunu kullananlar dikkat: Sileceklerinizi sakin çalıştırmayın
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TAG otoyolunu kullananlar dikkat: Sileceklerinizi sakin çalıştırmayın

TAG otoyolunu kullananları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada otoban çetesinin çıktığı bildirildi.

Haberler 30 Nisan 2024 0
TAG otoyolunu kullananlar dikkat: Sileceklerinizi sakin çalıştırmayın

Aracı ile bu otobandan giden herkesi ilgilendiren haber: Sakın sileceklerinizi çalıştırmayın.

Son dönemlerde otoban çetesi sürekli olarak gündeme geliyor. Bazı otobanları mesken tutan otoban çeteleri, yaptıkları düzenek ile gece saatlerinde az sayıda kişinin kullandığı otobanda vatandaşları bir taktikle durduruyor ve gasp ediyor.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolunda son günlerde çok sık karşılaşlan durum gündem oldu. Birçok hırsızlık ve gasp olayı meydana geldi.

Sosyal medya üzerinde dolaşan ve kısa sürede gündem olan videoda otoban hırsızlarının gece yarısı yolda seyir halinde olan otomobilleri hedef aldığı ve yumurta ile araca saldırarak ön camına yumurta isabet etmeye çalıştığı görüldü.

Ön cama yumurta isabet ettikten sonra görüş açısı bir miktar azalan sürücüler, yumurtayı silmek için silecekleri çalıştırıyor. Ancak silecekler yumurtayı silmek yerine tüm cama yayıyor ve şoförün görüş açısı 0'a kadar düşüyor.

Bu durumda şoför, ön camı silmek için aracını durdurmak zorunda kalıyor.

Tam da bu sırada ya aracı başka bir araçla takip eden ya da ileride pusuya yatan çete üyeleri ellerinde silah yada bıçaklarla gelerek arabada bulunanları gasp ediyor.

YAPMANIZ GEREKEN ŞEY

Ön camınıza yumurta geldiğinde yapacağınız şey silecekleri çalıştırmamak.

Yumurta görüş açınızı az miktar azaltacak ancak silecekleri çalıştırdığınızda durum çok kötü olacak. Bir süre bu şekilde aracınızı sürdükten sonra sizi kimsenin takip etmediğini fark ettiğiniz yerlerde, dinlenme tesislerine ya da benzin istasyonu varsa oraya girerek orada ön camınızı silmeniz öneriliyor.

CONO'LAR ÇOK KULLANIYORDU

Konu ile ilgili bilgi veren polis ekipleri, daha önce bu taktiği Adana'da Cono'lar olarak bilinen örgütün yaşadığı yerlere gelen yabancı arabalara yaptığını, son dönemlerde bu şekilde şikayetlerin yeniden arttığını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç