Son dakika: Mevduat stopaj oranları uzatılacak mı, Ne oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Mevduat stopaj oranları uzatılacak mı, Ne oldu?

Mevduat hesaplarının stopaj oranları ne oldu? Stopajda muafiyet uzatıldı mı? İşte gelen son dakika bilgileri.

Bankalar 30 Nisan 2024 0
Son dakika: Mevduat stopaj oranları uzatılacak mı, Ne oldu?

Mevduat stopaj oranları ne oldu? Uzatıldı mı? İşte gelen son dakika bilgileri.

TL'ye geçiş stratejisi kapsamında Türk Lirası mevduatlarında uygulanan düşük gelir vergisi stopajına ilişkin süre bugün sona eriyor. Bu tarihe kadar olan mevduat hesaplarında 6 aya kadar olan vadelerde stopaj yüzde 5, 1 yıla kadar olan vadelerde yüzde 3, 1 yılın üzerinde olan vadelerde ise stopaj oranının yüzde 0 olarak uygulanacağına yer verildi.

FAİZLER FIRLADI

MEvduat hesaplarında faizler, PPK faizinin yüzde 50'ye çıkarılmasından sonra ciddi seviyelere kadar çıktı. Mevduat hesaplarında faizler yüzde 63 seviyelerine kadar yükseldi. 1 milyon liranın aylık faiz getirisi 52 bin 327 TL seviyesinde oldu.

GEÇEN SENE GELEN KARAR SONRASI MEVDUAT HESAPLARINA İLGİ ARTTI

Geçen sene gelen bu düzenlemeden sonra TL mevduat hesaplarına ilgi oldukça artmıştı. Artan ilgi sonrası stopajın muafiyetinin uzatılması gündeme gelmişti.

Ancak beklenen gün geldi ve 30 Nisan tarihli Resmi Gazete yayınlandı. Yayınlanan Resmi Gazete'ye baktığımızda bu konuda herhangi bir düzenleme ya da süre uzatımına yer verilmediği görülüyor. Bu nedenle MEvduat hesaplarında stopajın yarından itibaren değişmesi bekleniyor.

Düzenleme uzatılmazsa tüm vadelerde mevduat hesapları için stopaj yüzde 15 seviyesinde uygulanacak.

DÜZENLEME UZATILACAK MI?

TL'ye geçişlerin, TL'ye geçenlerin TL'de kalmasının devam ettirilmesi için düzenlemenin uzatılması isteniyor. Sizce uzatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Bu konuda karar geldiğinde paylaşacağız. Haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç