SGK Uzmanı Emin Yılmaz 2025 Yılı Maaşlarını Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK Uzmanı Emin Yılmaz 2025 Yılı Maaşlarını Açıkladı!

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, yeni yılda maaşlara yapılması beklenen zamları ve yeni maaşları açıkladı! İşte haberin detayları...

Çalışma Hayatı 6 Eylül 2024 1
SGK Uzmanı Emin Yılmaz 2025 Yılı Maaşlarını Açıkladı!

SGK Uzmanı, 2025 yılı yeni maaşları açıkladı.

Enflasyonun açıklanmasıyla birlikte, SGK uzmanları, ekonomistler, gazeteciler ve birçok kişi tarafından yeni maaş zamlarıyla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeni yılda ne kadar maaş alacağını merak eden vatandaşlar için SGK Uzmanı Emin Yılmaz, maaş değerlendirmesinde bulundu.

OVP'de yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 41,5'e yükselmesiyle birlikte, bu bazda değerlendirme yapan Emin Yılmaz; yeni maaşları bu enflasyona göre hesapladı.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, OVP’de açıklanan yüzde 41,5 enflasyon oranına ilişkin; Asgari ücret, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklerine gelmesi muhtemel olan zam senaryolarını açıkladı.

Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:

Asgari Ücret 25.500 TL

“2024 yılının ilk 6 ayını soyutladığımızda yüzde 13 gibi bir rakam ortaya çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine gelecek maaş zammını yüzde 13 olarak açıklayabiliriz. 12 bin 500 TL’ye sabitlenmesi ile yüzde 13 fark eklersek, 14 bin TL ile 15 bin TL civarında taban aylığının yükselmesini bekleyebiliriz. Memur emeklilerine ise yarıyılın ilk 6 ayında yüzde 10, diğer yarıyılında ise yüzde 6 toplu sözleşmeye imza atıldı. Dolayısıyla aradaki fark yüzde 4’dü. Yüzde 13 ile yüzde 4’ü soyutladığımız taktirde yüzde 6 civarında rakam tekabül ediyor. Memur emeklilerine de yüzde 6 oranında zam gelecek. Asgari ücret için ise minimum yüzde 50 civarında bir kıstas olabilir. Yüzde 50 olursa da şu anda 17 bin 2 TL olan asgari ücrete 8 bin 500 TL eklenmesi durumunda 25 bin 500 TL asgari ücretin ulaşacağını söyleyebiliriz”

Sizce yeni yılda; memur, emekli ve asgari ücret maaşları ne kadar olmalı? Yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Gün Önce
Ben ce 30 bin olmalı alınan askeri üçret kira yetmiyor kira verirsekte ihtiyaçlarımızı göremiyoruz