Şeref Oğuz 2025'te asgari ücret zammının ne kadar olacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şeref Oğuz 2025'te asgari ücret zammının ne kadar olacağını açıkladı

Ünlü Ekonomist Şeref Oğuz yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret zammını verdi.

Çalışma Hayatı 5 Eylül 2024 19
Şeref Oğuz 2025'te asgari ücret zammının ne kadar olacağını açıkladı

Son dakika haberleri. Şeref Oğuz'dan asgari ücret açıklaması.

Ünlü Ekonomist Şeref Oğuz bir son dakika açıklamasında bulundu. Ekonomi Gazetesi Yazarı Oğuz, katıldığı Sözcü Tv canlı yayınında yapıtğı açıklamada 2025 yılı için asgari ücret zam beklentisini duyurdu.

Bilindiği üzere bugün orta vadeli program açıklandı. Açıklanan orta vadeli programda yıl sonu ve gelecek yılın enflasyon beklentileri güncellenirken Şeref Oğuz, asgari ücrete gelecek sene beklenen zammı duyurdu.

"Erken seçim gelecek"

Bu OVP'nin erken seçimi çağırdığını söyleyen Oğuz, 2025 ya da en geç 2026 yılında bir erken seçim beklediğini söyleyerek, "OVP bir geçiştirme, temenni. OVP ekonomi kısmı daha iyi bir Türkiye vaat etmiyor. OVP’nin büyüme satırından yola çıktığım zaman erken seçimi görüyorum. 2025 ya da 2026 yılında erken seçimi görüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Emekli çiftçi yok

Oğuz açıklamasının devamında emekli ve çiftçilerin OVP'de olmadığını söyleyerek, "Açıklanan Orta Vadeli Programda Emekli ve Çiftçi yok", "Program adeta sevgiliye mektuplar gibi" dedi.

Asgari ücret

Asgari ücret için de beklentisini açıklayan Şeref Oğuz, şu ifadeleri kullandı:

"OVP 'Ben seçime kadar kuru da, asgari ücreti de TÜİK enflasyonu kıyısında yüzdüreceğim, 2025 yılında sana yüzde 17.5 civarında zam vereceğim, asgari ücreti 20 bin TL yaparım. 2026'da sana akıtacağım. Neden? sandığa gidiyoruz' diyor"

Sizce 20 bin TL yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Asgari ücretten haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Gün Önce
insanları yoksullastirdilar,Hakalrimiz haram zehir olsunn,Toprağın altında ,Hesaplasacagizz
Ziyaretçi 10 Gün Önce
Tabiki hayır en az 27 bin olmalı askeri ücret
Ziyaretçi 11 Gün Önce
hiç vermeseler daha iyi her ay herşeye zam geliyorken bu asgari ücret senede bir neden bu kadar az veriliyor anlamıyorum
Ziyaretçi 11 Gün Önce
20 bin lira çok o maaşla her ay bir ilçe satın alır askeri ücretli sonra işçiyi dışardan ithal etmek zorunda kalırlar 17.50 tl yeterli
Ziyaretçi 11 Gün Önce
Takip bey önce kendi yanında koltukta oturanların maaşına baksın bide asgari ücret verdikleri hamalların yaşam tarzına baksın ona göre elini vicdanına koysun