Muhtarlar yeşil pasaport istiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Muhtarlar yeşil pasaport istiyor

E devlet sonrası kaldırılması sürekli gündemde olan muhtarlar, yaptığı son dakika açıklamasında yeşil pasaport talep ettiklerini söyledi.

Siyaset 1 Mayıs 2024 6
Muhtarlar yeşil pasaport istiyor

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, yeşil pasaport talep etti.

Elips Haber'den Deniz Dalgıç, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Özünal ile bir röportaj gerçekleştirdi ve muhtarların taleplerini dile getirdi.

E Devlet sonrası varlığı tartışılan muhtarlar yine gündem oldu. Birçok vatandaş, köyler haricinde muhtarlık müessesesinin kaldırılmasını tlaep ederken muhtarlar, bazı konularda mağdur olduklarını söyleyerek düzenleme talep etti.

Özünal yaptığı açıklamada muhtarsız toplumun biraz zorlaşacağını, şu anda kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, seçimlerin sona erdiğini söyledi.

MUHTARLARIN BAŞKA ASLİ GÖREVLERİ DE VAR

"Muhtar devlet ve millet arasında hizmet köprüsüdür" diyerek açıklamasına devam eden Özünal, e devlet sisteminin aktif olması sonrası muhtarlıkların işlevinin azaldığı söylemlerine ilişkin, "Evet, e-Devlet ile vatandaşların internet üzerinden evraklarını alması kolaylaşmıştır. Ülkemiz çağdaş dünya standartlarına geliyor. Her şey ikametgah kağıdı, nüfus cüzdanı sureti değildir. Muhtarın başka asli görevleri vardır. Muhtar devlet ve millet arasında hizmet köprüsüdür" dedi.

YEŞİL PASAPORT TALEBİ

Muhtarların taleplerinin olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Özünal, "Tesisleri yoktu, yapıldı. İnternetleri yoktu, internetleri yapıldı. Bunlar kanunlaştı. Kanunlaşınca her belediye muhtarlıklara imkan tanımaya başladı. İnternetini yapıyor. Bilgisayarını koyuyor. Teftişini yapıyor. Muhtarın her şeyi tamam mı? Yok. Diğer devlet memurları gibi pasaportumuz olsun. İkinci talebimiz ise çok büyük, yoğun mahalleler var. 20-30 bin nüfuslu mahalleler, köyler var Bunlara ülke genelinde bir kota koyulmalı. Bunlar hem muhtar hem de meclis üyesi olsun. Hizmet veren muhtarlara onurlandırma bakımından yeşil pasaport verilsin" dedi.

Sizce muhtarlara yeşil pasaport verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YEŞİL PASAPORT NEDİR? AVANTAJLARI NEDİR?

Yeşil pasaport, devlet memurlarının belirli şartları taşımaları sonrası aldığı pasaport türüne denir. Rengi yeşil olan bu pasaportlara sahip olanlar, bazı ülkelere belirli sürelerle vizesiz girebiliyor.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Gün Önce
muhtar şimdiye kadar evime gelipte durumumuzu sorduğunu görmedim ne iş yapar neye yarar bilmiyorum şimdide dış ilişkiler görevimi üstlenecekler bir daha muhtara oy atmam
Ziyaretçi 15 Gün Önce
aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş yok ya başka isteklerin varmı onları da sıralada hepsi birden olsun hadi lan oradan kökünü topla çukura doldur
Ziyaretçi 16 Gün Önce
E muhtarlar başkanı bu işten para yiyiyor dürüst değil ülkenin muhtarlara hiç ihtiyacı yok devlete ayda 2milyara maloluyor boşuna bu para ödeniyor köylerde kaymakamlar var jandarma aracı ile her ay köyleri gezer sorunlarını öğrenir gerekli mercilere bildirir hepimiz bu devlete sahip çıkmalıyız senin benim paramın olması çok mühim değil devlet güçsüz olursa namus diye birşey kalmaz Allahtan sonra Devleti bilirim devlet güçlü ise hepimiz huzur içinde oluruz
Ziyaretçi 16 Gün Önce
Hayır verilmesin aksine muhtarlıklar kaldırılsın israf başka bir şey değil yani
Ziyaretçi 16 Gün Önce
Bir mahalleden başka bir mahalleye gitmeye pasaport mu soruyorlarmis