Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, olimpiyatlarda rekor kırarak 5. oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, olimpiyatlarda rekor kırarak 5. oldu

Olimpiyat Oyunları'nda milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, erkekler 1500m serbest finalinde kariyerinin en iyi derecesiyle olimpiyat 5'incisi oldu. İşte haberin detayları...

Spor 4 Ağu 2024 0
Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, olimpiyatlarda rekor kırarak 5. oldu

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 5. oldu

Olimpiyat Oyunları'nda milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, erkekler 1500m serbest finalinde 14:41.22 ile dünya gençler rekoru kırarak olimpiyat 5'incisi oldu.

Katıldığı ilk olimpiyatta ülkemize yüzme tarihimizin ilk final heyecanı ile en büyük başarısını yaşatan 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli, böylelikle tarihi bir başarıya imza atmış oldu.

ABD'den Bobby Finke ise 14.30.67 ile dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

16 yaşında tarihi bir başarıya imza atan Kuzey Tunçelli, yarış sonrasındaki açıklamasında "Çok inanılmaz bir yarıştı. Bana destek olan herkese teşekkürler. Hedefi gerçekleştirdim. Dünya gençler rekoru kırdım fakat bu Olimpiyatlar benim için sadece bir başlangıç. İleriki Olimpiyatlar'da madalya kazanmak ve ülkemi gururlandırmak istiyorum. Bugün adrenalinden dolayı dünden daha iyiyim. Gerçekten çok yoruldum. Burada yarışmak, büyük rakiplerin olması inanılmaz bir duygu. Birbirimizi destekleyip dereceleri yukarı taşımak istiyoruz. Çok büyük yaşta rakiplerim vardı. Bunlardan biri Amerikalı Finke'ydi, dünya rekoru kırdı. Dünya rekoru için her zaman durmadan ilerleyeceğim. Tüm Türkiye'ye söz veriyorum. Hiçbir zaman durmayacağım ve hedeflerimi gerçekleştireceğim. Çok büyük bir tecrübe kazandım. İleride bu tecrübeleri kullanacağım. Burada olmak gurur verici. Tüm Türkiye'ye sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç