Cem Küçük: Dilan ve Engin Polat kara para aklamadı, sadece vergi kaçırmışlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cem Küçük: Dilan ve Engin Polat kara para aklamadı, sadece vergi kaçırmışlar

Cem Küçük yaptığı son dakika açıklamasında Dilan ve Engin Polat'ın kara para aklaması yapmadığını söyledi.

Ekonomi 9 Eylül 2024 2
Cem Küçük: Dilan ve Engin Polat kara para aklamadı, sadece vergi kaçırmışlar

Cem Küçük: Dilan Polat ile Engin Polat kara para aklamamış, sadece vergi kaçırmışlar.

Kara para aklama suçlaması ile hakkında gözaltı kararı verilen Dilan Polat ile Engin Polat geçen günlerde serbest bırakılmıştı. Haklarında tutuksuz yargılanmaları kararı verilen bu isimler kamuoyunda hala çokça konuşulurken olay ile ilgili AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Cem Küçük'ten açıklama geldi.

Sadece vergi suçu işlemişler

Gazeteci Küçük yaptığı açıklamada kimsenin olayı bilmediğini söyledi ve vergi suçu işlendiğini, herhangi bir kara para aklama suçlaması olmadığını söyledi.

Küçük açıklamasında sadece gizli tanık ifadeleri olduğunu ve bunların da çok inandırıcı olmadığını, MASAK raporlarına göre herhangi bir kara para aklama olayı olmadığını söyledi. Cem Küçük açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de kimse iddianame okumadığı için ezberden yorum yapıyor. Dilan & Engin Polat olayı da böyle. 

Vergi vermemek için naylon fatura Türkiye’de çok yapılan bir şey. Tabii ki ağır suç. Ama Türkiye’de vergi vermemek toplum nezdinde ağır suç kabul edilmez. Yasalar daha ağır olmalı. 
 
Gelelim kara para iddialarına... Dilan ve Engin Polat’ın kara para akladığı ya da kumar parasını aklandığına dair tek somut delil yok. Ben 73 sayfalık iddianameyi okudum. Bir gizli tanığın anlattığı dışında bir şey yok. O gizli tanığın anlattıkları da inandırıcı değil. MASAK raporu da ortada. İsnat edilen bir suç yok"

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Gün Önce
bunu yapan gariban olsa vergi kara para del vatan haini olurdu kara para haklamanin adidir vergi kaçırma kibarcasi adalet adalet
Ziyaretçi 7 Gün Önce
yani vergi kaçırmak mübahmı