Kasko ve trafik sigortası güncel fiyatları açıklandı: Yüzde 65 indirim detayını kaçırmayın
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kasko ve trafik sigortası güncel fiyatları açıklandı: Yüzde 65 indirim detayını kaçırmayın

Kasko ve trafik sigortasında son dakika haberi geldi. Gelen haberde fiyatlara yüzde 65'lere varan indirimlerin mümkün olduğuna yer verildi.

Taşıt 5 Eylül 2024 0
Kasko ve trafik sigortası güncel fiyatları açıklandı: Yüzde 65 indirim detayını kaçırmayın

Trafik sigortası ve kaskoda indirimi unutmayın.

Hr sene kasko ve trafik sigortası yaptıran vatandaşlar, her sene yaşanan fiyat artışlarından artık sıkılmış durumda. Bu nedenle yollarda kaskolu araç sayısı artık çok azaldı. Geçen senelerde ciddi seviyelere kadar tırmanan kasko fiyatları, yeni kampanyalar ile düşmeye başladı.

Yaz aylarının sonuna gelinmesi ile birlikte kaskoda indirim sürecinin başladığını söyleyen Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, konu ile ilgili merak edilenleri Milliyet'e anlattı.

Bağcı yaptıığı açıklamada kaskoda rakebetli kampanyanın Eylül ayına kadar devam ettiğini, Eylül sonrasında ise fiyat artışı beklediğini söyledi.

Geçen seneye göre yüzde 15 ila 25 arası indirimler olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Bağcı, "Geçen yıl araç fiyatları, enflasyon, döviz ve parça fiyatlarındaki artışın yüksek olacağı beklentisiyle sigorta şirketlerinin kaskoda normalin üzerinde artış yaptığını biliyoruz" dedi.

Kaskoda yaşanan artışlarla birlikte sigorta şirketlerinin önemli karlar elde etmeye başladığını söyleyen Bağcı, "Daha önce kaskoda ciddi zararın oluşması nedeniyle piyasadan çekilen çoğu sigorta şirketi tekrar geri döndü. Bu şirketler şu anda kaskodan pay almaya çalışıyor. Bazı şirketlerin agresif davranması kasko fiyatlarının düşmesine neden oldu" dedi.

Kasko için beklemeyin

Sözlerinin devamında Bağcı, kasko için beklenmemesi gerektiğini söyledi ve hem parça fiyatlarındaki artış hem döviz kurundaki yükseliş beklentisi ile birlikte kasko fiyatlarının yükseleceğini, kasko yaptırmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Kasko ne kadar oldu?

Sektör kaynaklarından aldığı bilgileri paylaşan Bağcı, kaskoda ortalama fiyatın 10 ila 12 bin lira arasında olduğunu söyledi. Bu hasarsızlık indirimi ve alınacak sür prime göre değişiyor.

Kaskoda ilk sene yüzde 30, ikinci sene yüzde 40, üçüncü yıl yüzde 50, dördüncü yıl ise yüzde 60 ve bazı şirketlerde 4. yıl sonrası yüzde 65'lere varan hasarsızlık indirimleri var. Kasko yaptıracak vatandaşların buna dikkat etmesi gerekmektedir.

Trafik sigortası ne kadar?

Trafik sigortası fiyatları ise ortalama 13-14 bin lira civarında. İyi bir sürücü iseniz ve 5. yılınızı geçtiyseniz yüzde 50'lere varan indirimler alıyorsunuz.

200 bini aşan kazalarda dikkat

Bağcı açıklamasının devamında, "Trafik sigortasında hasar teminatı şu anda araç başına maddi olarak 200 bin TL'dir. Lüks bir kazada bu yetmiyor. Trafik sigortasına mutlaka ek ihtiyari mali mesuliyet (İMMM) poliçesi yapılmasını öneriyoruz. Kasko poliçesine ihtiyari mali mesuliyet teminatı mutlaka eklenmeli, bu limitler şu anda yeterli değil" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç