Meteoroloji Uyardı: O İllerde Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji Uyardı: O İllerde Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın hava durumu raporunu yayınladı! İşte haberin detayları...

Haberler 15 Eylül 2024 0
Meteoroloji Uyardı: O İllerde Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok ili kuvvetli yağış için uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre, İstanbul dahil birçok ilde kuvvetli sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, İstanbul, Çanakkale, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğu kesimleri, Niğde'nin güneyi ve Kayseri'nin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Bartın, Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Sinop'un iç kesimlerinde, yarın (Pazartesi) Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ardahan çevreleri ile sabah ilk saatlerde Sinop'ta kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

 Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam ve gece saatlerinde Bartın, Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Sinop'un iç kesimlerinde, yarın (Pazartesi) Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ardahan çevreleri ile sabah ilk saatlerde Sinop'ta kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç