İslam Memiş Altın Tahminlerini Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Altın Tahminlerini Açıkladı!

Altınla ilgili yaptığı yorum ve analizlerle herkesin takip ettiği isim olan İslam Memiş, güncel altın tahminini paylaştı! İşte haberin detayları...

Altın 30 Nisan 2024 0
İslam Memiş Altın Tahminlerini Açıkladı!

Finans analisti İslam Memiş, kritik verilerin açıklanacağı hafta öncesi tahminlerini paylaştı. "Karışık bir haftaya hazır olun" diyen İslam Memiş, özellikle çarşambadan önce ve çarşambadan sonranın tamamen farklı olabileceğini söyledi. Memiş, gram altınla ilgili 'fırsat' çağrısı da yaptı.

Memiş, "Borsa İstanbul 10 bin 10 puanda. O meşhur psikolojik 10 bin puan direnci test edildi. Ben bu haftayla alakalı raporumu paylaştım. Borsa İstanbul o direnç seviyesini test etti, 9800 - 10 bin 200 puanı takip ediyor olacağım. Şimdi orta vadede 12 bin puana kadar yükselişlerini sürdürmesi muhtemel sonuç olacaktır. Türkiye için not artırımları gelince bu da yabancı yatırımcı girişlerini hızlandırabilir. Elinde hisse bulunduranların 12 bin puan, 15 bin puana kadar beklemesi normaldir. Pozitif görünüm devam ediyor" dedi.

Gram altın fiyatı kuyumcularda o rakamı görmüştü! Fed faiz kararı sonrası  altın için iki 3 yeni tahmin: 'Bu seviyeyi bekliyorum' diyerek açıkladılar…  - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

İslam Memiş, şöyle devam etti:

Dolar TL kuru 32 lira 35 kuruşta. Dolar kuru da satıcılı ve iyimser başladı haftaya. Serbest piyasalarda daha ucuz bir kur var ilginç bir şekilde. 32 lira 24 kuruşta serbest piyasalarda. Dövizle işlem yapanlara şu cevabı veriyorum. Dövizde düşüşler kalıcı değil benim nazarımda uygun şu anda. Ben tekrar pozitif tarafta beklentimi devam ettiriyorum. Bu yıl ortalarında 40 lira düşüncem devam ediyor.

Avrupa Bölgesi enflasyonu, çarşamba Fed faiz kararı var. Cuma günü ABD tarım dışı istihdam ve cuma günü Türkiye'de enflasyon verisi açıklanacak. Bu gelişmeler de euro/dolar paritesi ve euro/TL kurunda önemli etkiye neden olacak.

Altın nedir? Altın madeni neden değerlidir? Altına yatırım yapmak riskli  midir? - Son Dakika Ekonomi,Türkiye Haberleri | Cumhuriyet

Fed'in kararı öncesi haftayı çarşambadan önce ve çarşambadan sonra olarak ikiye ayırdığını ifade eden İslam Memiş, ons altın ve gram için şunları söyledi:

"Ons altında 2341 dolar seviyesi var. Cılız bir yükseliş var. 2360 doları test edebilir. Haftayı ikiye ayıracağız. Çarşambaya kadar olan ve çarşambadan olan süreç olarak Fed öncesi ve sonrası olarak ikiye ayıracağız. Fed'e kadar piyasalar oyalanacak. 2280-2380 dolar aralığında. Gram altında 2500'ten alım yapmıştım ben. 23 Nisan'da yaptım ancak 2450 liraya kadar sarkabilir, biz 50 liralık riski göze alıp pozisyon kapattım. 2450 liraya kadar gerileyeceğini öngörsek de riske atmadık. 200 lira değer kaybetti. Biz bu trendi aldık cebimize koyduk. Biz düşüşü riske atmak istemedik. Ons altında 2280-2380 bant aralığını takip edeceğiz. Bence yine Fed sonrası 2280'e kadar gerileyen ons altın olacak. Gram altın 2465-2475 lira seviyesinde. 2500 lira aşağı yönlü kırıldı. Dolar kuru da geriliyor. Dolardan negatif yönlü gerileyen gram altın da 2475'e kadar geriledi. Karşımızda 2450 seviyesi var. Bakalım buradan tepki alımı gerçekleşecek mi. Altın alacaklar bu hafta şanslı yine. Elimizdeki altını satalım mı? Hayır. Alım satım makas aralığı müsaade etmez, zarar edersin. Buralar alım bölgeleri, satım bölgeleri değil. Bu yılla alakalı yaz aylarında 3000, yıl sonunda 3500 lirayla ilgili beklentim devam ediyor. Kısa vadeli bir baskılanma ve düşüş var.

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç TL? 25 Ekim  2023 - Sözcü

İslam Memiş, ons gümüş ve gram gümüş tahminini ise şöyle paylaştı:

Ons gümüş 27.38 dolarda. Rasyodan dolayı ons daha pozitif başladı haftaya. 26.50 destek seviyesi var. 26 dolara kadar geri çekilmesini bekliyorum. Aynı ons altındaki gibi ons gümüşte de geri çekilme bekliyorum. Gram gümüş 28.51 lirada. Gram altına kıyasla yükselişte. Gram gümüşte de 27.50 lirayı bekliyor olacağım. Aşağı yönlü hareketleri kısa vade için devam edebilir. Bu da ilk kez gümüş alacaklara bence iyi alım fırsatı sunmuş olabilir.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç