Flaş: 19 yeni il kuruluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: 19 yeni il kuruluyor

19 yeni il kurulması için MHP'den bir açıklama daha geldi. Bahçeli yaptığı açıklamada il sayısının 100'e çıkarılacağını söyledi.

Haberler 1 Mayıs 2024 5
Flaş: 19 yeni il kuruluyor

19 yeni il kuruluyor.

Türkiye'de 19 yeni il kurulacağı öğrenildi. Gelen son dakika açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehir sayısının 100'e çıkarılacağını ve ilçe sayısının ise 1000 olmasının hedeflendiğini söyledi.

Grup toplantısında açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anayasa çalışmalarına başlanacak şu günlerde ilkelerinin şu şekilde olduğunu sıraladı:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti tektir, ülkesi ve milletiyle birdir.

Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek dil ülküsüdür.

Yeni anayasa hazırlık sürecinde taviz vermeyeceğimiz esaslar bunlardır.

Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmak, etnik köken farklılıklarına dayanarak bunları yıkmaya çalışmak, devletin varlığına kastetmekle eş değerdir. 

Bunun bizim kitabımızda yazan adı da vatana ihanettir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi sonsuza kadar Türk milletidir"

HAYAT PAHALILIĞI

Hayat pahalılığı ve fiyat istikrarına da değinen Bahçeli, "Ayrıca fiyat ve finansal istikrarla beraber insanımızın mağduru olduğu hayat pahalılığı ve enflasyon baskısı doğru politikalarla, ortak sinerji ve potansiyel imkanlarımızla telafi edilecek, fırsatçıların, karaborsacıların, gün aşırı zam yapan aç gözlülerin yakasından tutulacaktır" dedi.

19 YENİ İL KURULACAK

Bahçeli sözlerinin devamında 85 milyon olan nüfusumuzun 100 milyonu bulacağı ve 100 il ile 1000 ilçe hedefine ulaşılacağını söyleyerek, "100 milyon nüfusu, 100 ili, 1000 ilçesiyle Türkiye önümüzdeki 10 yıl içinde ekonomik bir kudret olarak mutlaka hak ettiği mevkie ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Sizce hangi ilçeler il olmalı? Hangi beldeler ilçe olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TÜRKİYE'DE KAÇ İL-İLÇE VAR?

Türkiye genelinde 81 il ve 922 ilçe var. 19 ilçenin il olması durumunda 903 ilçe kalacaktır. Bu da yeni 97 beldenin ilçe olması anlamına geliyor. İl olma ihtimali en yüksek ilçelerin listesi için TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Gün Önce
Konya / Akşehir unutulmasın. Konum olarakta, nüfus olarakta ideal
Ziyaretçi 16 Gün Önce
Aydın'ın Nazilli ilçesi il olmalı
Ziyaretçi 16 Gün Önce
eyvah başımıza ne gelecek acaba mülteci dolduruldu dahada fazlası olacak burdan öğle görünüyor.halka yarayan iş Yok hep birşeylerin hazırlığı var
Ziyaretçi 16 Gün Önce
Valla biz en büyük hatayı Malatya'yı büyük şehir olarak yaptık.
Ziyaretçi 16 Gün Önce
Gaziantep Nizip ilçesi il olmalıdır geç bile kalındı bence