Eşinin cebinden habersiz para alan kadına tazminat cezası
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eşinin cebinden habersiz para alan kadına tazminat cezası

Eşinin cebinden habersiz para alan kadın, boşanmada kusurlu sayıldı ve tazminat ödenmesine hükmedildi.

Haberler 1 Mayıs 2024 0
Eşinin cebinden habersiz para alan kadına tazminat cezası

Eşinin cebinden para almak boşanma sebebi sayıldı

Bir çift, yerel mahkemeye giderek boşanma davası açtı. Boşanma davası açan çift, şiddetli geçimsizlik nedeniyle karşılıklı şekilde başvuru yaptı ve boşanmak istediğini söyledi. Mahkeme, çiftin boşanmasına karar verirken mahkeme kararında yer alan cümle ise gündem oldu.

Yerel mahkeme, eşin kocasının cebinden habersiz şekilde para almasını tam kusur saydı ve kocanın boşanma davasının kabul edilmesi ile kadının davasının reddi yönünde karar verdi. Mahkeme, kadının eşine manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Bu kararı kadın temyiz etti.

Temyiz üzerine konu Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesine gitti ve mahkeme, yerel mahkemenin kararını kısmen onayladı. Yargıtay kararına göre kocanın açtığı davadan sonra eşi ile birlikte onun akrabalarında misafir olarak kaldıkları, eşinin akrabasının düğününe birlikte gittikleri ve müşterek oturdukları konuta döndüklerinin altı çizildi. Kocanın barışma ümidi ile yaptığı bu durumun karşısında eşinden kaynaklanan kusurları affettiği, en azından hoşgörü ile karşılandığının kabulünün gerektiğine yer verildi.

Bu yüzden kocanın davasının da reddi gerekiyorken, bu yön temyiz edilmediğinden bozma nedeni yapılmadığı belirtildi.

Söz konusu kararda kadının, koca tarafından affedilen eylemleri dışında başka kusurlu bir davranışı kanıtlamadığı, durum bu iken tam kusurlu kabul edilmesi ve hatalı kusur belirlemesine bağlı olarak koca lehine manevi tazminata hükmedilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu, bu nedenle azminat kararının bozmayı gerektirdiğinin altı çizildi. Bunların dışındaki konuların da onanmasına karar verildi.

İZİNSİZ PARA ALMAK EVLİLİĞİ SARSAR

Avukat Fırat Bilici konu ile ilgili yaptığı açıklamada izinsiz para alma konusuna değinerek, "Burada önemli olan şey aslında eşler arasındaki evlilik birliğinin temelden sarsılması. Çünkü evlilik birliğinin temelden sarsılması sebebiyle açılmış olan davalarda bir sürü sebepten dolayı boşanma kararı verilebilir. Bunlardan biri de eşin cebinden izinsiz para almak. Bu durum diğer eş için artık ortak yaşamı devam ettiremeyecek duruma getiriyorsa durumu, hal ve şartlarını, bu şekilde evlilik birliğinin temelden sarsılması sebebiyle boşanma kararı verilebilir. Bu davada da böyle bir durum söz konusu olmuş" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç