ATM'lerde yeni dönem: Artık bu şifreler kullanılamayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ATM'lerde yeni dönem: Artık bu şifreler kullanılamayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), artan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı yeni bir düzenleme başlattı.

Bankalar 2 Ekim 2024 0
ATM'lerde yeni dönem: Artık bu şifreler kullanılamayacak

Son dakika: ATM'lerde yeni dönem başlıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), artan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı yeni bir düzenleme başlattı. Bu yeni düzenlemeyle kişiler daha güvenli şifreler seçmeye yönlendirilecek.

Hangi şifreler kullanılamayacak? 

Gelecek hafta itibarıyla Türkiye genelinde yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile birlikte, banka ve kredi kartlarında '1923', '1453', '1903', '5353' gibi yaygın olarak kullanılan şifreler kullanılamayacak. 

Yeni düzenlemeye göre, kuruluş tarihleri, il plaka kodları, takım tarihleri ve benzeri yaygın rakam kombinasyonları artık geçerli olmayacak. Müşteriler, ATM'de işlem yaparken bu tür şifreleri kullanıyorlarsa, sistem otomatik olarak şifre değiştirme uyarısı verecek ve güvenli bir şifre oluşturulması sağlanacak. 

Türkiye genelinde uygulanacak olan bu yeni düzenleme, gelecek hafta itibarıyla tüm bankaların ATM sistemlerinde devreye alınacak. Müşteriler, daha güvenli şifreler seçmeye yönlendirilecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç