Ankara hava durumu açıklandı: Yağmur ne zaman bitecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ankara hava durumu açıklandı: Yağmur ne zaman bitecek?

Ankara'dan son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre bölgede şiddetli yağmurun hayatı felç ettiği görüldü.

Yerel Haberler 30 Nisan 2024 0
Ankara hava durumu açıklandı: Yağmur ne zaman bitecek?

Ankara'da şiddetli yağmur hayatı felç etti: Peki yağmur ne zaman bitecek?

Ankara'da yaşayan vatandaşlar bugün sabah saatlerinden bu yana şiddetli yağmur ile karşı karşıya kaldı. Bölgede birçok ilçede görülen şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkilerken akşam saatlerinde Elmadağ ve Yenimahalle ile Mamak'ta birçok bölgeden sel haberleri geldi.

Kanalizasyonlar tıkanınca sokaklarda sular yükseldi ve taşkınlar meydana geldi. Yaşanan şiddetli yağış devam ederken vatandaşlar, yağmurun ne zaman sona ereceğini, ne zaman biteceğini araştırmaya başladı.

İç Anadolu Bölgesi için yayınlanan son meteorolojik uyarıda şu ifadelere yer verildi:

01.05.2024 Çarşamba günü İç Anadolu'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Ankara ve Konya çevreleri ile Eskişehir'in doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
01.05.2024 00.00-01.05.2024 21.00

Hava durumuna saat saat baktığımızda yağmurun önümüzdeki saatlerde bir miktar azalacağı, ancak yarın sabah saatlerinden itibaren bölgede yeniden şiddetini artıracağı görülüyor.

Çarşamba günü de tüm gün devam edecek şiddetli yağışların Perşembe günü sona ermesi bekleniyor. Cuma günü de parçalı bulutlu havanın etkili olacağı bölgede Cumartesi ile Pazar sağanak yağış görülecek ve yağışlar bölgeyi terk edecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç