Sağlık Bakanı Memişoğlu açıkladı: Hastanelere personel ve işçi alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı hastanelere personel alımı hakkında açıklama geldi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Tıp Merkezi'nde Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi açılış dersine konuk olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığa personel alımına değindi. Peki Sağlık Bakanlığı hastane personel ve işçi alımı ne zaman? Temizlik ve güvenlik görevlisi alımı olacak mı?

Bakan Memişoğlu yaptığı son dakika açıklamasında ciddi bir personel eksikliği olduğunu ve personel ataması yapılacağını söyledi.

Kırşehir'de konuşan Bakan Memişoğlu, “Hacı Bektaşi Veli, Mevlana, Yunus Emre bilgisi kadar etik değerlerini, çalışkanlığını insaniyetliğini dünyaya hüküm sürecek hale getirmek sizin ve sizin çocuklarının kuşaklarının yapabileceği bir şey. Bizler; bu duruma sadece öncülük etmeye çalışıyoruz. Bugün 40 bin insanı herkesin gözü önünde vahşi bir medeniyet yok ediyorsa bu bizim çalışmamamız ve üretmememizin sebebidir" ifadelerini kullandı.

Bakanlığa personel alımı açıklaması

Bakan Memişoğlu hastanelere personel alımına ilişkin, "Kadro ilan edilecek ve KPSS puanına göre de dağıtım yapacağız. Hemşireliğe inanılmaz ihtiyaçlarımız var. Türkiye, Avrupa ortalamasının yaklaşık 3'te birine kadar hemşire ihtiyacı var. Sen iyi hemşireysen Türkiye'de her yerde sana iş var ve ihtiyaç var" dedi.

Hem personel hem işçi alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı her dönem sadece sağlıkçı alımı yapmıyor. Personelin yanı sıra işçi alımı da yapıyor. Bu açıklamaya göre baktığımızda kısa sürede Sağlık Bakanlığı'nın hem personel hem de işçi alımı yapması bekleniyor. Siz hangi kadroya alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.