Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK Uzmanı 2025 yılı asgari ücret, memur ve emekli maaş tahminini açıkladı

Ekonomi 20 Eylül 2024 0
SGK Uzmanı 2025 yılı asgari ücret, memur ve emekli maaş tahminini açıkladı

SGK Uzmanı 2025 yılı asgari ücret, memur ve emekli maaş tahminini açıkladı.

2025 yılı asgari ücret, memur ve emekli maaş zammı için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada emekli, memur ve asgari ücretli çalışanlarına maaşlarına gelecek zam oranlarına yer verildi.

Habertürk canlı yayınında konuşan Sosyal Güvenlik​ Uzmanı Özgür Erdursun emekli, memur ve asgari ücret zammını tahmin etti. Enflasyon hesaplamasına göre yaptığı tahminlerinde 2025 ocak ayı zam rakamlarını paylaştı.

EMEKLİ MAAŞI​ OCAK AYI ZAM ORANI

Özgür Erdursun, 2025 yılında en düşük emekli maaşının 15 bin TL'ye çıkarılacağını açıkladı. Erdursun,"En düşük emekli aylığı yüzde 20 artış 15 bin TL'ye tamamlanır. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 13,5 ila 15 arasında artış yapılır." dedi.

MEMUR VE VE MEMUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Yılda iki defa zam alan memur ve memur emeklilerinin en son maaşları yüzde 19,31 oranında arttı. Gelecek dönem için memurların aylıklarına yüzde 10 artış yapılacağını öngören SGK uzmanı bu orandan fazla bir artış beklemediğini açıkladı.

ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI

Özgür Erdursun, asgari ücretin 20-21 bin TL arasında zamlanacağını açıkladı.

Erdursun'un asgari ücret açıklaması şöyle;

"IMF, Türkiye'ye 'Asgari ücreti yüzde 14 artırın' diye bir öneri verdi. IMF, 'Hedeflenen enflasyonun altında bir artış yapın, ona göre fiyatlar artsın. Siz de enflasyon hedefinize ulaşın. Daha yüksek oranda artış yaparsanız enflasyon hedefine ulaşamazsınız' diyor.

IMF'nin önerisine göre yüzde 14'lük bir artış yapılırsa 17 bin TL olan asgari ücret 19 bin 383 olur. Hedeflenen enflasyona göre olursa 20 bin TL olur. Benim görüşüm, asgari ücretin 20 bin TL ile 21 bin 250 TL arasında olacağı.

Sizce asgari ücret için 20 bin TL yeterli mi? Yorumlar kısmından yazın.

;