Meclisin bu hafta görüşeceği konular belli oldu: İşte TBMM gündemi

Meclis bu hafta hangi konuları görüşecek? İşte TBMM gündemi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden son dakika haberi geldi. Gelen haberde TBMM'de bugün görüşülecek konulara yer verildi. İşte meclisin 8-12 temmuz arası gündemi.

Meclis genel kurulunda bu hafta önemli bir gündem var. İlk olarak genel kurul Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesini görüşecek. Söz konusu düzenleme ile eğitim alanında şiddete büyük cezalar gelecek. Tehdit, hakaret ve saldırı gibi durumlar için cezalar yüzde 50 artırıldı ve tutuksuz yargılama rafa kaldırılacak. Teklif ile Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve öğretmen atamaları, öğretmen eğitimleri bu akademide yapılacak.

Komisyonlar da yoğun

Bu hafta mecliste komisyonların gündemi de oldukça yoğun olacak. Adalet Komisyonu'nda bu hafta 9. yargı paketi olarak bilinen düzenleme yer alacak. Söz konusu teklif ile birlikte hakaret suçlarına ilişkin yeni düzenlemeler yer alacak. Sesli ve yazılı ya da görüntülü hakaretler ön ödeme kapsamına alınacak. Sadece hukuk mezunları uzlaştırmacı olabilecek ve arabuluculuk en az 5 yıl kıdem ile olunabilecek.

Tasarruf meclise gelecek

Kamuda tasarruf yapılmasını öngören düzenleme de geçen gün meclise sunuldu. Bu hafta Plat ve Bütçe Komisyonu'nda kamuda tasarruf paketi ele alınacak.

Partilerin grup toplantıları da bu hafta TBMM'de yapılacak.

Siz hangi konuların meclise gelmesini talep ediyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Meclis gündeminden her hafta haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

https://www.finans7.com/

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.