Alkollü mekanlara düzenleme: İçki bardağında su satılmayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Alkollü mekanlara düzenleme: İçki bardağında su satılmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, alkollü içki satışı yapan işletmelerde servis malzemelerinin kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar getirdi.

Haberler 9 Ekim 2024 0
Alkollü mekanlara düzenleme: İçki bardağında su satılmayacak

Son dakika: Alkollü mekanlara yeni düzenleme.

Tarım ve Orman Bakanlığı, alkollü içki satışı yapan işletmelerde servis malzemelerinin kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, bu malzemeler sadece alkollü içki servisi için kullanılabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Açık Alkollü İçki Satış Belgesine Sahip İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Malzemeler Hakkında Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tebliğ ile birlikte, alkollü içki tüketim noktalarında, üzerinde içki markası, amblemi veya logoları olan servis materyallerinin kullanımına dair kurallar belirlendi.

ALKOLLÜ İÇKİ MALZEMELERİ DIŞINDA KULLANILAMAYACAK 

Tebliğe göre, bu tür işletmelerde piyasaya arz ambalajı bozulan içkilerin servis edilmesinde kullanılan bardak, kadeh, sürahi, karaf gibi malzemeler, açacak ve tirbuşonlar, tepsiler ve buz kovaları, bira musluk düzenekleri, servis tezgâhlarında yer alan özel paspaslar ile içki karışımlarının hazırlandığı kaplar, ölçekler ve çubuklar yalnızca alkollü içki servisi için kullanılabilecek.

Bu materyallerin üzerinde yalnızca piyasaya arzına izin verilmiş içkilerin orijinal ambalajında yer alan marka, amblem veya logolar kullanılabilecek ve alkollü içkilere dair herhangi başka bir ifade yer alamayacak. Söz konusu malzemelerin alkollü içki servisi dışında herhangi bir amaçla kullanılması ise yasaklanmış durumda.

KURAL İHLALİNE PARA CEZASI GELİYOR 

Eğer belirlenen kurallara aykırı şekilde malzeme kullanıldığı tespit edilirse, bu durum reklam ve teşvik içerikli olarak değerlendirilecek ve idari para cezası uygulanacak. Tebliğin hükümleri, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç