Üniversitenin rektörünün lise mezunu olduğu iddia edildi.

İnternet üzerinde üniversiteymiş gibi resmi internet sayfsı açan ve vatandaşlardan para alarak onlara sahte diplomalar çıkaran, bu diplomaların 168 ülkede denkliği olduğunu, Türkiye'de de denkliği olduğunu söyleyen bu okullar, okumak isteyenlerden 2 ila 4 bin euro arasında para talep ediyor.

Gelen bilgilere göre 4 bine yakın öğrencisi olduğu iddia edilen Yeni Pazar Üniversitesi'nin aslında hiç olmadığı iddia ediliyor. Birçok isim bu konuyu Cimer'e şikayet etti. Bazı isimler ise sözde üniversiteye dava açtı.

Avukat Dilara Damla Öksüz mağdurlar adına açıklama yaptı ve konu ile ilgili İstanbul'da Anadolu Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. Verdiği dilekçede Öksüz şu ifadeleri kullandı:

"Dolandırıcılık ağı, internet üzerinden kurdukları, sahte üniversite siteleri ile yürütülmektedir. Ali İlseven ve Damla İlseven, devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurarak, kayıt olan insanlara sahte diploma vermektedir. Bu diplomaların da Türkiye'de YÖK denkliği bulunduğu, 168 ülkede geçerli olduğu algısını yaratmaktadır. Hiçbir akademisyeni olmayan, kampüsü olmayan, mütevelli heyeti olmayan ve hiçbir hükmü olmayan üniversite görünümlü internet siteleri kurup hukuka aykırı biçimde faaliyet göstermektedir"

İletişim adresleri yok

Soruşturma başlatıldığı bildirilirken Sırbistan, Arnavutluk ve KAradağ'da faaliyet yürüten üniversitenin rektörünün herhangi bir akademik kaydı olmadığı da ortaya çıktı.

Türkiye'de faaliyet gösteren üniveristelerin edu.tr uzantılı bir internet adresi olan şirketin sayfasına baktığımızda herhangi bir iletişim adresinin de verilmediği görüldü.