YHS personellerinin mağduriyetleri giderilmeli.
YHS personelleri finans7.com'a gönderdikleri mesajda taleplerini şu şekilde dile getirdi:
"1965 yılının şartları gerekliliğinde Resmi Kamu Kurumlarında, temel eğitim seviyesi yeterli görülüp (ilkokul,ortaokul) liyakat gerektirmeyen tabiri caizse her türlü ayak işlerini yürütebilecek personel istihdamı, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununda yasalaşarak (YHS) Yardımcı Hizmetler Sınıfı olarak yerini almıştır.
Yıllar içerisinde ortaya çıkan gereksinimlere yönelik olarak lise mezunu şartı ile ; sınav usulünce (KPSS/EKPSS), Şehit ve Gazi yakınları ve 2828 Sayılı Kanun kapsamında istihdam metoduna gidilmiştir.
Kamuda henüz taşeron alımları yokken dahi hemen hemen tüm hizmet işlerinin yürütülmesini sağlayan Yardımcı Hizmetler kadrosundaki personel, insanüstü emeklerine karşılık olarak en düşük haklara şükrederek yetinmesi istenmiştir.
Takdir edildiği üzere devlet kurumları kadrolarında gerçekleştirilen reform hareketinden ( taşeron şirket personellerinin kamuda sözleşmeli "Sürekli İşçi" statüsüne alınması gibi ) nasibini alamaması YHS kadro çatısındaki personelleri kötü etkilemeye devam etmiştir. Gerekçesi ise sözleşmeli olarak geçiş yapan Sürekli İşçi kadrosundaki personellerin sözleşmelerinde belirtilen görev tanımı dışında iş yaptırılamaması, mali haklarının YHS personelleri ile aynı işlerde daha rahat pozisyonda bulunmalarına rağmen iyi olması iş barışının bozulmasına sebebiyet vermektedir.
Zaman içerisinde kendini ön lisans, lisans, yüksek lisans hatta ve hatta doktora seviyesinde geliştiren YHS personelleri ; yarı İşçi-yarı Memur şeklinde görev tanımı olmadan, eğitim seviyesine ve mesleki kazanımına uygun olmayan işi yapmakla mükellef, amirleri tarafından verilebilecek keyfi de olsa yükümlülüklerini yerine getirmek mecburiyetine hapisedilmiştir. Düzensiz ve uzun süre yapılmayan yapılsa da kıdem sorunu sebebiyetiyle yetersiz kadro sayısı ve mülakat engellerinin bitmediği görevde yükselme sınavları da çare olmamıştır.
Mobinng,sürgün uygulanması basit olan YHS kadrosunun personelleri tahmin edilemeyecek ruhsal travmalara ve fiziksel hastalıklarla başbaşa bırakılarak kaderlerine terk edilme görüntüsü yetmediği gibi mali açıdan da en düşük memur maaşı, göstergesi olmayan, kıdem sorunu, emeklilik sürecinde maaşı daha da azalan ve en düşük tazminat miktarı ile kaygıları zirve yapmaya devam etmektedir.
2005 yılının Toplu Mutabakatında çözüme kavuşturulmak suretiyle yer alan YHS sorunsalı için gereği yapılmadığı gibi maalesef TBMM'ye Milletvekillerimiz tarafından sunulan ( halen beklemede olan ) kanun tekliflerinin neticeye erdirilememesi, 110.000 YHS'li ile beraberindeki ailelerine büyük hayal kırıklığına sebebiyet vermektedir.
Geçen süre zarfında maruz bırakıldığı baskıları aşarak sesini tekrar 2018 senesinde MHP seçim beyannamesine girerek Genel Başkan Sayın Devlet BAHÇELİ Bey'in YHS sorununu kamuoyunun dikkatine vurgu yapması sonucu ile " YHS'lilerin Eğitim Durumlarına Uygun 1 Seferliğe Mahsus Bir Üst Kadroya Atanması" olarak duyurmuştur. Ancak çözüme varılarak sevindirici haber alınamaması 110.000 YHS'li ile ailelerinin kırgınlık ve endişe dolu ruh hallerini sürekliliğe sevk etmiştir.
Yardımcı Hizmetler Sınıfı Platformu olarak talebimiz ;
100. Yılına girecek Türkiye Devlet Yapısında anlamını yitiren, 58 yıllık çağdışı kalmış, personellerine "ENGEL" olmaktan başka katkı sunmayan Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılarak mevcut personellerin Eğitim ve Mesleki durumları gözetilerek 1 Seferliğe Mahsus Bir Üst Kadrolara Atanarak var olan mağduriyetin ivedilikle çözüme sunulması, kendilerini eğiterek YüzYıllık Devlet Personeli seviyesine erişmiş YHS kadrosundaki personellerin iş hayatındaki verimliliği ile birlikte Devletine olan aidiyetini daha da artırarak maddi manevi şifa olup bitmek tükenmek bilmeyen tüm kaygılarını da giderecektir."
YHS haberleri için TIKLA İNDİR
Finans7.com | Ankara