2022-2023 formasyon başvuruları başladı mı?

Yeni eğitim öğretim yılı için geri sayım , yaz tatilinin başlaması ile birlikte başladı. En çok araştırılan konu ise pedagojik formasyon başvurusunun ne zaman başlayacağı konusu oldu.

27 Eylül 2021 tarihinde, Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen üniversitelerce uygulanacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar görüşüldü. Konu ile ilgili bir de açıklama yapılmıştı.

BAŞVURU

YÖK tarafından yayımlanan yönetmelikte başvuru detayları için şu ifadelere yer verildi:

(1) Üniversitelerin kurumsal kapasitesine bağlı olarak ilgili lisans programlarından mezun olan ve senatoca belirlenecek şartları taşıyan adaylar, eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan ve program açma izni verilen üniversitelerde pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvurabilirler.

(2) Programa başvuran adaylar, program açılan alanlar itibarıyla ilgili üniversitenin fiziki imkanları, insan kaynağı, ildeki okulların kapasitesi ile bu okullarda görev yapan öğretmenlerin alanları göz önünde bulundurularak üniversite senatolarınca belirlenen kontenjanlar ve kriterler çerçevesinde açılan programlara yerleştirilir.

(3) Bünyesinde eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olmayan ve pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı açılmayan üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olanlardan üniversite senatosu tarafından belirlenen şartları taşıyanlar, program açılmasına izin verilen üniversitelere başvurabilirler.​

(4) Açık öğretim ve uzaktan öğretim yoluyla sunulan ilgili lisans programlarının mezunlarından pedagojik formasyon eğitimi programına katılmak isteyenler, eğer program açılmışsa mezun oldukları üniversiteye veya program açılan diğer üniversitelere başvurabilirler.

(5) İlgili lisans programlarından mezun olanlar, bulundukları ve yaşadıkları ilde ya da başka bir ilde pedagojik formasyon eğitimi programı açılmasına izin verilen üniversitelere başvurarak üniversite senatoları tarafından belirlenen kontenjanlar ve başvuru kriterleri dahilinde programlara yerleştirilirler.

(6) Adayın mezun olduğu ana dal lisans programı, program açılan alanlar içinde yer almıyorsa ve pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı açılan bir lisans programında çift ana daldan mezun olmuşsa, çift ana dal yaptığı alandan da programa başvurabilir. Adayın mezun olduğu ana dal lisans programı ile çift ana dal yaptığı lisans programının ikisi de TTK tarafından hazırlanan 20. 02. 2014 tarihli ve 09 no'lu kararının ekinde yer alan lisans programları içinde yer alıyorsa, her iki alandan/programdan birini tercih ederek programa başvurabilir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER

Başvuru için istenecek belgeler ise şu şekilde:

a. Kayıt İçin Başvuru Dilekçesi

b. Onaylı Lisans Mezuniyet Belgesi ya da Diploma (Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir).

c Onaylı Lisans Not Durum (Transkript) Belgesi

d. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)

e. İki Adet Vesikalık Fotoğraf

f. Öğrenim ücretinin kurumca belirlenen ilk taksitinin, ilgili kurumun tayin edeceği banka hesabına yatırıldığına dair banka dekontu.

g. Kurumca istenebilecek diğer belgeler.

HANGİ DERSLER OLACAK?

Formasyon eğitiminde yer alacak dersler şu şekilde:

İLK BAŞVURULAR BAŞLADI

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada başvuruların başldığı ve 15 Temmuz tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. Fiyatı ise 13 bin TL olarak açıklandı. Açıklamada, "Yakın Doğu Üniversitesi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli olan 2022-2023 öğretim yılı güz dönemi pedagojik formasyon programı için başvurular 15 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Pedagojik formasyon programının ücreti ise 13 bin lira olarak açıklandı." denildi.

DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN AÇIKLAMA GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com