Ekonomide atılan adımlar meyvesini vermeye başladı. Seçim sonrası baştan aşağı değişen ekonomi yönetimi, art arda aldığı sıkılaşma ve faiz artırım kararları, yurt dışında yapılan yatırımcı turları ve kararlı duruş karşılığını vermeye başladı.

Seçim öncesi uygulanan politika nedeniyle uluslararası kredi kuruluşları Türkiye'nin notunu düşürürken seçim sonrası kredi görünümlerinde iyileştirmeler gelmeye devam ediyor.

Gelen son dakiak haberinde kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, durağan olan Türkiye'nin kredi notunu yükseltti ve pozitif olarak güncelledi. Açıklamada Türkiye'de ekonomiyi iyileştirmek için adımların kararlı şekilde atıldığına dikkatler çekildi.

Aşırı şekilde ısınan ekonominin soğutulması konusunda önemli bir ilerleme kaydedildiğinin belirtildiği açıklamada döviz rezervlerindeki artışlara dikkatler çekildi.

Söz konusu raporda politika yapıcıların ekonomiyi düzeltme konusunda önemli bir ilerleme kaydettiğini, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın azalan net döviz rezervlerinin yavaş yavaş artmaya devam ettiğine dikkatler çekildi.

Geçen Eylül ayında da bir açıklama yapan Standard and Poor's, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü negatiften durağana çıkarmıştı. Bu ay yapılan güncellemede ise kredi notu durağandan pozitife çekilmiş durumda.

KREDİ NOTU NEDİR, NEDEN ÖNEMLİ?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, ülke ekonomilerini sürekli takip ederek her ülkeye bir kredi notu verirler. Yapancı yatırımcılar, finans kuruluşları ise ülkenin kredi notuna göre yatırım kararı alır. Kredin notunda yaşanan yükseliş, daha fazla finansman ve yatırım girişi anlamına gelir.