Şarjı 50 yıl bitmeyen batarya geliştirildi.
Betavolt adlı bir firmadan son dakika açıklaması geldi ve nükleer enerji ile çalışan bataryanın geliştirildiğine yer verildi. 50 yıl kullanıldığında bitmeyen batarya, önümüzdeki günlerde hayatımıza geçecek.
20. yüz yılın sonlarına doğru hayatımıza giren cep telefonları, önce tuşlu olarak kullanılıyordu. Tuşlu telefonlar özellik olarak kısıtlı olduğu için bataryaları oldukça dayanıklıydı. 3-4 gün bitmeyen bataryalar rahatlatıyordu.
Ancak telefonların akıllanması ile birlikte şarj süreleri 123 saate kadar düştü. Hatta sürekli kullanmanız durumunda telefonların şarjı saatler içinde bitebiliyor. Bu da hayatımızın büyük çoğunluğunun prizlerin kenarında geçmesine neden oluyor.
Eve ilk geldiğimizde, işyerine ilk geldiğimizde hemen tleefonumuzu şarja takıyor, bir işimi z de varsa priz başında telefonda işimizi hallediyoruz. Bu duruma bir son geleceği açıklandı.
50 YIL BİTMEYECEK
Betavolt adlı şirketin son dakika açıklamasına göre 50 yıl şarjı bitmeyen bataryanın geliştirildiği bildirildi. Şarja ve bakıma ihtiyaç duymadan 50 yıl boyuncak ullanılabilecek bataryanın 63 nükleer izotopu madeni para kadar küçük bir modüle koyarak başarıldığına yer verildi.
Söz konusu pil, 15 x 15 x 5 milimetreküp boyutlarında. 3V voltajda 100 mikrowatt güç sağlarken şirketin 2024 yılına kadar 1 watt kapasiteli batarya üretmeyi hedeflediği, bunun üzerinde çalıştığı öğrenildi.
-60 dereceye kadar dayanabilecek pil, 120 dereceye kadar da hizmet verebilecek.
NÜKLEER BATARYA, SAĞLIĞA ZARARLI DEĞİL Mİ?
Şirket, bunun için tüm endişeleri ortadan kaldıramıyor ancak pilin çok katlı tasarımı olduğu ve bunun patlamayı, alev almayı önlediğine yer verildi. Dışsal radyasyon içermeyen söz konusu batarya hakkında 'Betavolt'un atom enerjisi pili kesinlikle güvenlidir. Dışsal radyasyon içermez ve insan vücudundaki kalp pili, yapay kalp gibi tıbbi cihazlarla kullanıma uygundur" ifadelerine yer verildi.
Finans7.com | Ankara