Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

Emeklilere ek zam açıklaması geldi. Gelen açıklamadan sonra emekliler, 12 bin 500 liralık zamlı emekli maaşının ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7 olarak bu yazımızda emekli maaşları ile ilgili detaylara yer verdik.

Maaş zammı meclise geldi

Emeklilerin maaş zammı dün açıklandı. AK Partili Abdullah Güler, meclise sundukları kanun teklifinde en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılacağını söyledi.

12 bin 500 lira ve üzerinde maaş alan emeklilere neden zam yapılmadığı sorusuna ise bütçe imkanlarının sınırlı olduğunu söyleyen Güler, sadece en düşük emekli maaşı alanlara zam yapılacağını söyledi. Zamlı maaşlar ise 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Ancak bu ay maaş zamsız yatacak.

Zamlı maaş ne zaman yatacak?

Zamlı emekli maaşı Temmuz ayı itibarıyla geçerli olacak. Ancak kanun teklifi meclise dün geldi. Bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Komisyondan geçmesi sonrası gelecek hafta meclis genel kurulunda görüşülecek.

Genel kuruldan geçmesi sonrası kanun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek.

Kanun yürürlüğe girdikten sonra emekli maaşları 12 bin 500 lira olacak yatacak. Şimdi yürürlükteki kanuna göre en düşük emekli maaşı 10 bin lira olduğu için Temmuz ayı maaşı bu şekilde yatacak. Yatmayan farklar ise Ağustos ayı maaşı ile birlikte ödenecek.

Temmuz ayında 10 bin alan emekli, kalan 2 bin 500 liralık farkı Ağustos ayında alacak. 11 bin 500 lira maaşı olan emekli, kalan 1000 lirayı Ağustos ayında alacak.

;