Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üniversitelerde sistem değişiyor: Artık tek bölüm olacak

Eğitim 6 Ekim 2024 0
Üniversitelerde sistem değişiyor: Artık tek bölüm olacak

Üniversitelerde eğitim değişiyor.

Türkiye'de eğitim sistemi yeniden değişiyor. Geçen gün yapılan açıklamada liselerde 3+1 sistemine geçileceği bildirilirken şimdi de üniversitelerde sistemin değişeceği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı'nda ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile geniş çaplı bir toplantı yapıldı. Düzenlenen toplantıda üniversite eğitiminin değişmesi kararlaştırıldı.

Karara baktığımızda dünyada olduğu gibi ihtisaslaşma modelinin masaya yatırıldığı bildirildi. Amerika ve İngiltere gibi dünyada marka haline gelen üniversitelerdeki gibi bir sistem gelecek ve ülkemizdeki üniversitelerde eğitim hayatı belirli bir standarta kavuşturulacak.

Gelen bilgilere göre üniversitelerde müfredatın sil baştan değişeceği açıklanırken özellikle belirli üniversitelerin bazı alanlarda ihtisaslaşması sağlanacak. Örnek vermek gerekirse sağlık alanında öğrenci alan bir üniversitede mühendislik fakültesi olmayacak. O üniversite sağlık üzerine çalışacak.

Mühendislik üzerine öğrenci alan bir üniversitede ise sağlık, öğretmenlik gibi diğer programlar olmayacak. O üniversite, o alanda ihtisaslaşacak.

Sizce bu yeni sistem nasıl olur? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

;