Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYT'ye girip AYT'ye girmezsem ne olur? AYT'ye başvuru yapıp girmemek?

YKS 17 Haz 2023 22:41 0
TYT'ye girip AYT'ye girmezsem ne olur? AYT'ye başvuru yapıp girmemek?

TYT'ye girip AYT'ye girmesem ne olur? AYT sınavına başvuru yapıp girmemek nedir? AYT'ye başvuru yapıp girmeyince ne olur? TYT geçersiz olur mu?

2023 yılı yükseköğretim kurumları sınavı için geri sayım sona erdi ve Temel Yeterlilik Testi 17 Haziran 2023 tarihinde yapıldı. TYT'nin yapılmasından sonra sıra AYT ile YDT'ye geldi. Temel Yeterlilik Sınavına giren adaylar, yarın yapılacak AYT için araştırmalara başladı.

TYT NEDİR?

TYT, uzun adı Temel Yeterlilik Testi birinci bölüm konuları olarak geçmektedir. TYT ile adaylar ön lisans bölümlere tercih verebilecekler. Sadece TYT'ye girecekler tablo 3'te yer alan 2 yıllık üniversiteleri tercih edebilecek.

AYT NEDİR?

AYT, uzun adı ile Alan Yeterlilik Testi ikinci bölüm konuları olarak geçmektedir. AYT'ye girmek isteyenlerin TYT'ye girmesi gerekmektedir. TYT'ye girip AYT'ye girenler, hem TYT'den hem de AYT'den tercih verebilecek. TYT'den tercihler 2 yıllık bölümler için verilirken AYT'de tercihler lisans bölümlere verilebiliyor.

TYT'YE GİRİP AYT'YE GİRMEYİNCE NE OLUR?

TYT'ye giren ve AYT'ye başvuru yaptığı halde girmek istemeyen adaylar, sınava girmediklerinde TYT'nin iptal edilip edilmeyeceği, TYT puanının hesaplanıp hesaplanmayacağını araştırmaya başladı. TYT'ye girip AYT'ye girmezseniz sadece TYT puanı ile tercih verebileceksiniz.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

;