Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüvtürk araç muayenesinde değişiklik yaptı: Lastik muayenesinde buna bakılacak!

Taşıt 29 Haz 2024 0
Tüvtürk araç muayenesinde değişiklik yaptı: Lastik muayenesinde buna bakılacak!

Tüvtürk değişiklik yaptı: Artık bu şeylere bakılmayacak.

Bilindiği üzere ülkemizde araç muayeneleri belirli periyotlarla yapılıyor. Araç yeni ise bu süre fazla olurken daha eski araçların daha sık muayeneye girmesi gerekmektedir.

Ülkemizde bu işin yüklenici firması ise Tüvtürk. Gelen son dakika bilgilerine göre Tüvtürk araç muayenesinde düzenlemeye gittiğini duyurdu. Artık lastik kontrolünde önemli bir düzenleme yapıldı.

Artık araç muayenesinde lastiklerin türüne bakılmayacak ve sadece lastik diş derinliği ölçümleri yapılarak değerlendirme yapılacak.

Lastiler nasıl olacak?

Düzenleme ile birlikte artık aracınızı muayeneye götürdüğünüzde lastik diş derinliğinin en az 1.6 mm olması gerektiğine yer verilirken Yola Elverişlik Muayenesi'nde ise bu değerin 2 mm olduğu ve kuralın bu olduğu bildirildi.

Lastiklerin diş derinlikleri dijital kumpaslar kullanılarak ölçülecek ve ölçümler muayene sürecinde değerlendirilecek.

Araştırmalar Tüvtürk tarafından açıklandı ve araştırmalar sonucunda diş derinliğinin 3 mm'nin altına düşmesi su tahliye kapasitesini azalttığı için fren mesafesi uzuyor ve direksiyon hakimiyeti kayboluyor. Bunun için diş derinliklerine iyi bakılıyor.

"Lastiklerde nelere bakılır?" sorusuna Tüvtürk şu cevabı verdi:

Lastik üzerinde yapılmakta olan kontrollerde diş derinlikleri, hasar olup olmadığı, jant ile uyumuna bakılır. Aynı aks üzerinde bulunan (ön lastiklerin birbiri ile aynı olması veya arka lastiklerin birbiri ile aynı olması) lastiklerin birbiri ile aynı olması şartı aranır. Yönlü lastiklerde dönüş yönleri de kontrol edilmektedir.

;