Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Trump'tan Ukrayna savaşı hakkında flaş son dakika açıklaması

Dünya 2 Şubat 2023 20:37 0
Trump'tan Ukrayna savaşı hakkında flaş son dakika açıklaması

Trump'tan Ukrayna hakkında son dakika açıklaması.

Bilindiği üzere Ukrayna'ya en büyük para ve askeri yardımı Amerika yapıyor. Bu konuda bir son dakika açıklaması geldi ve ABD eski Başkanı Donald Trump, yapılan askeri yardımın azaltılması, hatta sona erdirilmesi gerektiğini, bu şekilde barış görüşmelerinin başlayabileceğini ve 1 yıllık savaşa bu şekilde son verileceğini söyledi.

Sağcı talk show sunucusu Hugh Hewitt ile kendi adını taşıyan radyo programına katılan Trump, F16 uçaklarının Ukrayna'ya gönderilip gönderilmemesi konusunda, "Çok fazla göndermeleri gerektiğini düşünmüyorum, barışı müzakere etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Açıkça Ukrayna'nın savunmasına yönelik Amerikan yardımına son verilmesi çağrısında bulunup bulunmadığı sorusuna Trump şu yanıtı verdi: "Ukrayna ve Rusya'nın son kez savaşması, savaşması ve savaşması için bunu yapmak istiyorum... barışmak lazım" dedi.

Bay Trump, ABD "bir şeyler yüklemeye" devam ederse savaşın "durmayacağını" da sözlerine ekledi.

İki kez suçlanan eski cumhurbaşkanının tuhaf iddiası, Bay Trump'ın Amerikan istihbarat teşkilatları üzerinden Rus diktatör Vladimir Putin'e verdiği rezil destek açıklamasını yenilemesinden birkaç gün sonra geldi.

Kendi Truth Social platformunda şunları yazdı: "Helsinki'de 3. sınıf bir muhabirin bana kime daha çok güvendiğimi, Rusya Devlet Başkanı Putin'e mi yoksa 'İstihbarat' aşağılıklarımıza mı daha çok güvendiğimi sorduğunu hatırlayın[?]"

2016 kampanyasının Rus hükümetiyle iddia edilen bağlarına yönelik FBI soruşturmasında rolü olan algılanan düşmanların bir listesini verdikten sonra, Bay Trump ekledi: "Kimi seçerdin, Putin'i mi yoksa bu Uyumsuzları mı?"

;