Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toki yüzde 25 indirim başvuru şartları ve kredi faiz oranları belli oldu

TOKİ Başvuru 20 Eylül 2024 0
Toki yüzde 25 indirim başvuru şartları ve kredi faiz oranları belli oldu

Toki yüzde 25 indirim kampanyası detayları belli oldu: İşte konut kredisi ile Toki borç kapatma.

Toki indirim kampanyasının detayları belli oldu.

Toplu Konut İdaresi resmi internet adresi üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2024 yılı yüzde 25 indirim kampanyasının başlayacağına yer verilirken kampanyanın başvurusunun 23 Eyllü ile 18 Ekim tarihleri arasında geçerli olacağına yer verildi. Başvuru yapmak isteyenlerin bu tarihler arasında borç kapatması gerekmektedir.

Yüzde 25 indirim kampanyası başvuru şartları nedir?

Kampanyadan yararlanma şartları şu şekilde açıklandı:

Kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2023 yılı Haziran sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri alıcıları faydalanabilecektir.

Alıcıların başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır.

Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve işyeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacaktır.

Kat mülkiyeti oluşmuş projelerde kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve işyeri alıcıları bankaya giderken site yönetiminden alacakları borcu yoktur belgesi ve ilgili belediyeden alacağı emlak beyan değerini gösterir belgeyi de yanında götürmesi gerekmektedir.

Konut ve işyeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini 23 Eylül - 18 Ekim 2024 tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebileceklerdir.

Kampanya kapsamındaki konut ve işyeri alıcıları borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabileceklerdir.

Kampanya tarihinden sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacaktır.

Kredi kampanyası

Ev almak isteyenlerin çekeceği kredilerin faiz oranları ise şu şekilde:

;