Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ taksit zammının ne kadar olacağı belli oluyor Temmuz 2024

TOKİ taksit zammının ne kadar olacağı belli oluyor Temmuz 2024

TOKİ taksit zammı belli oluyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2024 Temmuz ayı taksit zammı belli oluyor. Gelen son dakika açıklamasında konut taksitlerine gelecek zmamın bu hafta belli olmasının beklendiği öğrenildi. Konut taksit zammının belli olması ile birlikte kredi miktaır güncellenecek.

Taksit zammı nasıl oluyor?

Toki konut zamları kredinin tamamına geliyor. Diyelim ki 1 milyon liralık bir konut aldınız. Aldığınız konutun yüzde 10'unu peşin verip kalanı 120 aya böldüyseniz;

100 bin lira peşinat verdikten sonra kalan 900 bin lira için Ziraat Bankası'ndan size kredi veriliyor. Toki konutlarına gelen zam buna geliyor.

900 bin lira için 120 ay vadede ayda 7 bin 500 lira taksit ödemesi yapacaksınız.

Taksitlere yüzde 10 zam gelirse toplam kredi borcunuz 990 bin lira olur ve taksit miktarınız 8 bin 250 lira olur. Kadın erkek konut grubumuza katılmak ve diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Belli oluyor

Memur maaş zammı geçen gün belli oldu ve geçen hafta Hazine Maliye Bakanlığı, memur maaş zammı katsayısını da açıkladı. Bunun açıklanması ile birlikte Toki taksit zammının kısa sürede belli olması bekleniyor. Memurlara yüzde 19.31 oranında bir maaş zammı beklenirken TOKİ zammının bunun altında olması bekleniyor. Sizce zam yüzde kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Taksit zammının bu hafta belli olması bekleniyor. Zamdan bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

;