Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Timothy Ash: 2 kademe kredi notu artırımı nadir görülür

Ekonomi 21 Tem 2024 08:34 0
Timothy Ash: 2 kademe kredi notu artırımı nadir görülür

Moodys not artırımı sonrası önemli değerlendirme.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Türkiye'nin kredi notunun 2 kademe artırıldığı ve kredi not görünümünün pozitife çevrildiği bildirildi. Not ise B3 seviyesinden 2 kademe artırılarak B1 seviyesine çıkarıldı.

Temel itici yönetimindeki gelişmeler, özellikle ortodoks para politikasına kararlı ve giderek daha iyi yerleşen geri dönüş olduğunu söyleyen Moody's, kararın bu minvalde alındığını ifade etti.

Alınan bu kararın ardından değerlendirmeler art arda geldi. Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash bir son dakika açıklamasında bulundu. Ash yaptığı açıklamada 2 kademelik not artırımının nadir görünen bir durum olduğunu söyledi.

Alınan söz konusu kararın, Moody's'in Türkiye'nin kredi notu konusunda diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Standard & Poor's'un (S&P) ve Fitch Ratings'in ne kadar gerisinde olduğunu ve onlara yetişmesi için böyle bir karar aldığını söyleyen Ash, Bakan Mehmet Şimşek'in aldığı reform kararlarının etkisini göstermeye devam ettiğini de sözlerine ekleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin kredi notunun 2 kademeli yükseltilmesi ve olumlu görünüm, daha fazlasının geleceğini gösteriyor"

Daha önceki not artırımları

Ocak ayında yayınlanan kararda Moody's, ülkemizin kredi görünümünü durağandan pozitife çıkarmıştı.

S&P kredi notumuzu B'den B+'ya çıkarmış ve görünümü pozitif olarak korumuştu.

Mart ayında Fitch ise kredi notumuzu B'den B+'ya çıkarmış ve görünümü durağandan pozitife çevirmişti.

;