Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Telefon neden çalmadan kapanıyor? Ne zaman gelecek sorun nasıl çözülür?

Bilim ve Teknoloji 6 Şubat 2023 19:38 0
Telefon neden çalmadan kapanıyor? Ne zaman gelecek sorun nasıl çözülür?

Telefon çalmadan kapanıyor? Neden , ne zaman gelecek?

Birçok ilde hissedilen ve 1526 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan depremden sonra telefonlar en hayat kurtaran akynaklarımızdan biri oldu. Enkaz altında kalanlar cep telefonlarından iletişime geçerek konumolarını veiryor ve bu şekilde kurtuluyor.

Ancak sabahtan bu yana telefonlarda ciddi bir sıkıntı oldu. Aradığımız kişinin telefonu çalmadan kapanıyor ve meşgul gösteriyor. Bu konuda ciddi şekilde mağdur olan vatandaşlar, yakınlarından haber alamadı.  Haber alamayan vatandaşlar ise bu sorunun neden kaynaklandığını araştırmaya başladı.

Bu durum baz istasyonlarının yetersizliği , GSM operatörlerinin yetersiz alt yapısından kaynaklanmaktadır. Aynı anda ciddi şekilde arama trafiği olduğunda sistemler çalışamayacak duruma kadar geldi ve aradığınız kişinin hattı tabiri caizse düşmüyor ve bu kişinin telefonu çalmadan kapanıyor. 

Bu sorunun gitmesi için beklemekten başka yapacak bir şey yok. Karşı taaf sabit hatlı telefonlardan ya da ankesörlerden sizi arayabiliyor Ancak cep telefonu ile bu bölgelerdeki telefonlar aranamıyor.

;