Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM'ye geldi: Avukatlara yeni görev

Haberler 7 Tem 2024 0
TBMM'ye geldi: Avukatlara yeni görev

Avukatlara yeni görev verilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yeni bir kanun teklifi geldi. Gelen kanun teklifine baktığımızda avukatlara yeni bir iş verildiği görülüyor.

Avukatlarla ilgili düzenleme AYM tarafından sene başında iptal edilmişti. AK Parti tarafından hazırlanan bu teklifin iptal gerekçesi sonrası yeni bir düzenleme gündeme alındı ve yeniden düzenleme yapılacak.

Yeni düzenleme ile birlikte avukatların taşınmaz alımı satımı, şirket, dernek ve vakıf kurulması, birleştirilmesi ile bunların idaresi, tasfiyesi, devredilmesi işlerine ilişkin finansal işleri gerçekleştirmesi, menkul kıymet, banka ve her türlü hesaplar ile bu hesaplarda yer alan varlıkların idaresi gibi konularda MASAK yükümlüleri arasında sayılması öngörülüyor.

Söz konusu teklifin gerekçesine baktığımızda, "Düzenleme, suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanının önlenmesi bakımından büyük öneme sahiptir ifadelerini kullandı.

Düzenleme ile bir anlamda müvekilleri ya da takip ettikleri işlerle ilgili olarak avukatların MASAK'a finansal istihbarat vermeleri mecburiyeti getiriliyor. Gerekçeye baktığımızda savunma hakkı dahilinde icra edilen görevler ile meslek sırrı sayılan bilgilerin bu yükümlülük dışında olduğu bildirildi.

Avukatlar muhbir olacak eleştirilerine neden olan bu madde, daha önce AYM tarafından iptal edlmişti.

;