Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM'nin bayram sonrası ilk gündemi açıklandı

Haberler 20 Haz 2024 0
TBMM'nin bayram sonrası ilk gündemi açıklandı

BAYRAM SONRASI MECLİSİN İLK GÜNDEMİ AÇIKLANDI.

TBMM'den bir son dakika haberi geldi. Bayram sonrası yeniden toplanacak ve kaldığı yerden kanun tekliflerine devam edecek mecliste ilk gündem kripto para düzenlemesi.

Haziran ayı başında meclise gelen ve geçen hafta komisyonda görüşülen kripto para düzenlemesi meclis genel kuruluna gelecek. Söz konusu düzenleme ile birlikte kripto paralarda SPK'ya geniş yetki verilecek.

Düzenleme ile birlikte hizmet sağlayıcılar için sermaye şartı getirilecek ve bu sermaye şartı ile hem yatırımcı korunacak hem de hizmet veren firmalara bir dizi yaptırım gelecek.

Kripto para kullanıcıları ile ilişkilerin nasıl kurulacağı ve kimlik tespitlerinin nasıl yapılacağı da yasa ile belirlenecek  Hizmet sağlayıcılarının kuruluşları ve faaliyetleri de SPK izni ile olacak. Kript paraların ihracı satış ve dağıtımı için de SPK'ya yetki verilecek.

Tüm transfer işlemleri de kayıt altında olacak.

Sermaye piyasalarında toplamda 12 milyon kişinin bakiyesi var. Teklifin yasalaşması durumunda belirlenen koşulları taşıyan platformlara yetki verilecek. Bankaların da saklama lisansı alması gerekecek.

Bu konuda piyasa bozucu eylemler olması durumunda 6 milyon liraya kadar ceza kesilecek.

DAHA SONRA YARGI PAKETİ VE VERGİ DÜZENLEMESİ

Bu düzenlemeden sonra meclise 9. Yargı Paketi ve Vergi düzenlemeleir gelecek. Meclis gündeminden bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerdne finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

;