Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: YKS tercih kılavuzu, tarihleri ve 2 - 4 yıllık bölümlerin taban puanları açıklandı

YKS 16 Tem 2024 17:43 0
Son dakika: YKS tercih kılavuzu, tarihleri ve 2 - 4 yıllık bölümlerin taban puanları açıklandı

YKS tercih tarihleri ve üniversitelerin taban puanları belli oldu.

Yükseköğretim Kurumları Sınav duyurusu geldi ve sonuçlar bugün açıklandı. Sonuçların ardından YKS tercih kılavuzu ve tercih tarihleri duyuruldu. Yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun Yayımlanması

2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir"

Tercih kılavuzu ve taban puanlar için Tıklayın

YKS tercih tarihleri

ÖSYM Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında tercihlerin 25 Temmuz'da başlayacağına yer verildi. Tercihler ais.osym.gov.tr adresinden alınacak. İşte tercih duyurusu:

"25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız. 

Yök atlas tercih robotu

YÖK Atlas tercih robotuna aşağıdaki videoda verilen adımları takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kadın erkek diğer adaylar bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

;